Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Νίκη… αφ’ υψηλού!

Η νίκη ήρθε κυριολεκτικά αφ’ υψηλού, αφού οι κορυφαίοι του αγώνα ήταν οι Μπουρούσης με 15 πόντους και Νεστέροβιτς με 12. Αυτοί κράτησαν στην κορυφή της Α1 τον Ολυμπιακό, που από δικά του σκαμπανεβάσματα και δικά του λάθη έβαλε τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι.


Άσχημο ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε μαγκωμένα και έτσι έμεινε πίσω στο σκορ. Με τον Μάρσαλ να τρυπάει την άμυνα των ερυθρολεύκων. Στο 6:52 υπήρχε νταμπλ σκορ υπέρ του ΠΑΟΚ. Καλός αιφνιδιασμός με κάρφωμα του Παπανικολάου από ασσίστ του Σπανούλη ήταν η φάση της πρώτης περιόδου. Με πίεση στην άμυνα, μείωσαν τη διαφορά. Ωστόσο, συνέχισε να κυνηγάει τον ΠΑΟΚ στο σκορ. Στα τελευταία 56΄΄ ισοφάρισαν για πρώτη φορά, ενώ με τρίποντο του Τεόντοσιτς πήγαν μπροστά στο σκορ στο 26΄΄ για πρώτη φορά. Στη λήξη της πρώτης δεκαλέπτου, το σκορ ήταν 25-26.

Πάτησε γκάζι

Οι ερυθρόλευκοι πήραν ξανά το προβάδισμα και υποχρέωσαν με σκληρή άμυνα σε λάθη την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, το ματς διακόπηκε για λίγα λεπτά λόγω προβλήματος στον πίνακα της βαθμολογίας. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ και συχνά εναλλασσόταν ο προπορευόμενος. Με 6 συνεχόμενους πόντους ο Μπουρούσης έδωσε πάλι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Από το 6ο λεπτό, οι ερυθρόλευκοι ήταν μπροστά στο σκορ και σταδιακά έχτισε τη διαφορά. Στη συνέχεια του αγώνα, μια τεχνική ποινή στον πάγκο του ΠΑΟΚ εκτόξευσε τη διαφορά στους 13. Το χαμηλό σχήμα βοήθησε τους ερυθρόλευκους να έχουν καλύτερη κυκλοφορία στην μπάλα, να δημιουργήσουν φάσεις και να βάλουν εύκολα καλάθια. Ο Παπαλουκάς οργάνωσε, έκλεψε και σκόραρε. Οι αιφνιδιασμοί του Ολυμπιακού για το πρώτο ημίχρονο ήταν 5/6! Με το σκορ να διαμορφώνεται: 51-36.

Χαλάρωσε παραπάνω από όσο έπρεπε!

Ο Ολυμπιακός φάνηκε να χαλαρώνει λόγω της διαφορά ασφαλείας των 15 πόντων. Έτσι, ο ΠΑΟΚ μείωσε τη διαφορά μέχρι και σε μονοψήφιο αριθμό. Από τα μέσα της τρίτης περιόδου, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είδε τον αγώνα από τη φυσούνα, καθώς αποβλήθηκε λόγω διαμαρτυρίας στους διαιτητές. Η ζώνη δυσκόλευε την επίθεση των ερυθρολεύκων. Ωστόσο, ο Παπαλουκάς κατάφερε να «τρυπήσει» την άμυνα του «δικεφάλου». Ο Μάρσαλ στο τελευταίο δευτερόλεπτο έβαλε ένα απίστευτο τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου, αφού πήρε το ριμπάουντ από το άστοχο τρίποντο του Παπαλουκά. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πήρε τεχνική ποινή, καθώς παραπονέθηκε για βήματα του Μάρσαλ στην τελευταία φάση. Το επιμέρους σκορ ήταν 69-64.

Ανέλαβαν Γκόρντον και Σπανούλης

Συνεχόμενα λάθη και εκνευρισμός στους ερυθρόλευκους. Ο Γκόρντον και ο Σπανούλης έδωσαν ενέργεια στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός πίεσε στην άμυνα τόσο ώστε οι παίκτες του ΠΑΟΚ να εκνευριστούν σε σημείο που έκαναν λάθος στην επαναφορά μετά από το τάιμ άουτ που είχε ζητήσει ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ο Γλυνιαδάκης εκμεταλλεύτηκε όσο μπορούσε καλύτερα τις ευκαιρίες που είχε σε επίθεση και σε άμυνα. Την αστοχία του Ολυμπιακού στα τρίποντα σε αυτό το δεκάλεπτο σπάει το τρίποντο του Μπουρούση. Ο Μάρσαλ ήταν ασταμάτητος στην επίθεση.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 10, Νεστέροβιτς 12, Γκόρντον 4, Σπανούλης 13, Μπουρούσης 15(1), Κέσελ 3(1), Μαυροκεφαλίδης 9, Χαλπερίν 3(1), Γλυνιαδάκης 5, Παπανικολάου 4, Τεόντοσιτς 11(3), Κατσίβελης.


ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 33(3), Αράπης, ΜάκΓκραθ 17(3), Αποστολίδης, Δέδας 1, Ντόζιερ 13(1), Γκρέι, Παπαδόπουλος 11, Γιαννακίδης 2, Καλλές, Γκέσεβσκι 5, Καλαμπάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου