Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των συλληφθέντων ως τρομοκράτες- Τι είπαν στον εισαγγελέα

- Κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση χωρίς να κατονομάζεται
- Ο Αλ.Μητρούσιας αρνείται συμμετοχή στους "Πυρήνες'
- Σε ''κόκκινο συναγερμό'' η αστυνομία για τυφλό χτύπημα εκδίκησης από τα ασύλληπτα μέλη
- ΕΛ.ΑΣ : Παίρνουν πίσω τις διαρροές για ΣΕΧΤΑ και τώρα μιλούν για άλλες οργανώσεις

Τα ονόματα των συλληφθέντων όπως τα ανακοίνωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας είναι:

Κωνσταντίνος Σακκάς 26 ετώνΑλέξανδρος Μητρούσιας 21 ετών


Γιώργος Καραγιαννίδης 30 ετών
Χρήστος Πολίτης 31 ετών
Στυλιανή Αντωνίου 26 ετώνΔημήτριος Μιχαήλ 26 ετών


Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα άσκησαν οι εισαγγελείς σε βάρος των έξι συλληφθέντων: για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία προς το παρόν δεν προσδιορίζεται, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι συλληφθέντες είπαν στους εισαγγελείς ότι δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας και ότι δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά τους.

Ο Αλ. Μητρούσιας αρνήθηκε πως συμμετείχε στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Ο συνήγορός του Κώστας Παπαδάκης καταγγέλλει ως "πρωτοφανή" την τακτική της αστυνομίας για τους συλληφθέντες. "Αυτά τα πράγματα δεν τα έχουμε ξαναδεί. Περισσότερο από 24 ώρες είναι κρατούμενοι χωρίς να επιβεβαιώνεται επίσημα εάν έχουμε ή όχι συλλήψεις και χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας των έξι με τον έξω κόσμο". Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε επίσης ότι, σύμφωνα με όσα του είπε η οικογένεια του εντολέα του, από πέρσι τον Οκτώβριο που εκδόθηκε το ένταλμα σε βάρος του, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία πήγε για πρώτη φορά χθες, στο πατρικό του για να κάνει έρευνα.

Η αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε τους συλληφθέντες εδώ και δύο μήνες. Ακουγαν τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες κι έβλεπαν τα μηνύματά τους μέσω κινητών αλλά και την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία.
Ο κλοιός της αντιτρομοκρατικής έσφιξε γύρω απο τους 6 μετά το μπαράζ των παγιδευμένων πακέτων, με τις συλλήψεις που είχαν γίνει τότε. Τις τελευταίες ημέρες προέκυψε η εκτίμηση οτι ετοιμάζεται εντυπωσιακή τρομοκρατική ενέργεια η οποία σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική πιθανό να αφορούσε σε δολοφονία, κάτι που ανάγκασε την αστυνομία να επισπεύσει τις διαδικασίες. Ακόμα και τώρα λίγο μετά τις συλλήψεις η αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση "κόκκινου συναγερμού". Στελέχη της αντιτρομοκρατικής δηλώνουν πως φοβούνται τυφλό δολοφονικό χτύπημα από ασύλληπτα μέλη. Οπως λένε αναζητούν "τουλάχιστον 5-6 άτομα ακόμη που υπο το βάρος των νέων εξελίξεων δεν θα διστάσουν να προβούν σε κάποια αντανακλαστική δολοφονική ενέργεια". Τα ίδια στελέχη συμπληρώνουν πως "υπολογίζοντας ότι λείπει οπλισμός, η ανησυχία μας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη"

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός οτι δεν απάντησαν οι επιτελείς της αστυνομίας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων δηλαδή γιατί και οι υπόλοιποι 4 - εκτός των Μητρούσια και Καραγιαννίδη που ήταν καταζητούμενοι για συμμετοχή στους "Πυρήνες"- οδηγούνται στη Δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για τρομοκρατία την ώρα που τα όπλα βρέθηκαν καθαρά.

Αλλά απορίας άξιο επίσης είναι το γιατί η ελληνική αστυνομία ''μάζεψε'' όλες τις διαρροές που μιλούσαν για ΣΕΧΤΑ, ακόμα και συγκεκριμένα ονόματα υποτιθέμενων συλληφθέντων, και τώρα αναφέρεται σε άλλες οργανώσεις, τους ''Πυρήνες'' και τους ''Κομμάντος Χρήστος Τσουτσουβής''.

Σύφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, ο Κωσταντίνος Σακκάς και ο Αλέξανδρος Μητρούσιας συνελλήφθησαν έχοντας στην κατοχή τους μία τσάντα με βαρύ οπλισμό: 2 πιστόλια Glock, 1 υποπολυβόλο Scorpion, 1 υποπολυβόλο άνευ ενδείξεων,1 χειροβομβίδα, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 2 κινητά τηλέφωνα, 1 usb.

Για για τους Αλ. Μητρούσια και Γ. Καραγιαννίδη εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τρομοκρατικές πράξεις που ο αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ. συνέδεσε με την οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" . Σύμφωνα με την αστυνομία πάνω στον Καραγιαννίδη βρέθηκε πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Ο συλληφθείς στα Εξάρχεια Χρήστος Πολίτης, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, είχε εξεταστεί απο ανακριτή για εμπρηστική επίθεση στις 22-5-2008 πίσω απο το εφετείο Αθηνών και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ενώ την ευθύνη είχε αναλάβει με προκήρυξη η οργάνωση "Κομμάντος Χρήστος Τσουτσουβής".

Το βασικότερο εως τώρα δεδομένο είναι ότι η αστυνομία με μία πολύ σωστά σχεδιασμένη και εκτελεσμένη επιχείρηση και αφού αξιοποίησε πληροφορίες πέτυχε ένα μεγάλο χτύπημα κατά της τρομοκρατίας.

Τρανότερη απόδειξη δεν υπάρχει από το οπλοστάσιο-μαμούθ που εντοπίστηκε μαζί με τεράστιες ποσότητες εκρηκτικών υλικών αλλά και από τους 6 εως τώρα συλληφθέντες.


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στις γιάφκες σε Ν. Σμύρνη, Πειραιά και Καλλιθέα βρέθηκαν:
* Τρία (3) πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov .
* Ένα (1) υποπολυβόλο Scorpion
* Πέντε ( 5 ) πιστόλια
* Τρεις (3) χειροβομβίδες
* Ένα (1) αλεξίσφαιρο γιλέκο
* Μεγάλος αριθμός φορητών και σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών.
* Πενήντα κιλά ANFO
* Διακόσια γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ
* Τρία (3) ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων, εκ των οποίων για το ένα (1) ζευγάρι έχει δηλωθεί κλοπή
* Γεμιστήρες
* Περούκες
* Κουκούλες full face
* Κινητά τηλέφωνα
* Μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων

Όπως εκτιμούν στην αντιτρομοκρατική ολόενα και γίνεται πιο ισχυρή η πεποίθηση τους περί διαπλοκής τουλάχιστον 2 μεγάλων τρομοκρατικών οργανώσεων. Καλούνται όμως να αποδείξουν εαν οι τρομοκρατικές οργανώσεις φτάνουν στο σημείο να έχουν κοινά μέλη και ακόμα κοινές γιάφκες που κρύβουν μαζί τον οπλισμό τους αλλά και τις εκρηκτικές ύλες που χρησιμοποιούν.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο πολύ σοβαρό δεδομένο, ότι δηλαδή παρά το ότι η αντιτρομοκρατική κατόρθωσε να εντοπίσει στις 4 γιάφκες ένα οπλοστάσιο που προκαλεί τρόμο, ακόμα δεν έχουν βρεθεί τα όπλα-σφραγίδες που χρησιμοποιήθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αυτό όμως πρακτικά σημαίνει ότι οι τρομοκράτες διατηρούν και άλλες γιάφκες-οπλοστάσια και συνεπώς τίθεται θέμα αναβάθμισης των ικανοτήτων τους, διότι δεν μπορεί να πλανάται τέτοια εντύπωση για την εικόνα της χώρας μας.

Στη γιάφκα του Αγρινίου σύμφωνα με την Αστυνομία βρέθηκαν και εξετάζονται για να ταυτοποιηθούν:
* Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov .
* Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο άνευ ενδείξεων
* Ένα (1) περίστροφο Zastava
* Ένα (1) αλεξίσφαιρο γιλέκο
* Μικρή ποσότητα κάνναβης
* Γεμιστήρες
* Φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
* Μία γυναικεία περούκα
* Δύο (2) κράνη μοτοσικλετών
* Ένα (1) κινητό τηλέφωνο
* Δεκαεπτά (17) αυτοσχέδιες κατασκευές τσιμεντένιων μεταλλικών κυλίνδρων που έφεραν 4-5 ενσωματωμένα καρφιά ο καθένας.

Επίσης, σύμφωνα με τον αρχηγό της Αστυνομίας στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε αυτοκίνητο μάρκας NISSAN για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την περασμένη Παρασκευή 3-12 στο Αγρίνιο. Το αυτοκίνητο ήταν καλυμμένο με κουκούλα η οποία μαζί με τα δυο (2) κράνη είχαν αγοραστεί από κατάστημα στην Αθήνα στις 29-11-2010 από έναν από τους συλληφθέντες.

Οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ιδίως για τους δύο που συνελλήφθησαν οπλισμένοι στη γιάφκα της Νέας Σμύρνης ότι προετοίμαζαν μέσα στις δύο επόμενες ημέρες μεγάλο χτύπημα - πιθανόν και κατά προσώπου που σχετίζεται με τη Δικαιοσύνη. Το χτύπημα θα "σηματοδοτούσε" την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου