Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Σκυμμένα κεφάλια…


Σκυμμένα κεφάλια…
Κανείς δεν είχε λόγο να είναι ιδιαίτερα χαρούμενος μετά τη λήξη του αγώνα Παναθηναϊκός-Αστέρας 1-0. Οι «πράσινοι» μετά από ακόμη μια αναιμική εμφάνιση, χρειάστηκαν ένα αυτογκόλ του Πιπίνη στο 81’ για να πάρουν τη νίκη κόντρα στους ελλιπείς Αρκάδες, ενώ η ομάδα της Τρίπολης –που έπαιξε στο τέλος με δέκα λόγω αποβολής του Αράς- με αυτό το αποτέλεσμα, αποχαιρέτησε την κατηγορία.

Όπως και να ‘χει, ο Παναθηναϊκός με αυτή τη νίκη έσπασε την παράδοση που τον ήθελε να φέρνει ισοπαλίες στο ΟΑΚΑ με την ομάδα της Αρκαδίας και διατήρησε το προβάδισμα έναντι των υπολοίπων ομάδων στα play-off. Ο κόσμος όμως, απογοητεύτηκε σε ακόμη ένα ματς και τα έβαλε με τους μετόχους που κατά τη γνώμη του έφεραν την ομάδα σε αυτήν τη λυπηρή εικόνα.



Για δύο ολόκληρα χρόνια ο Παναθηναϊκός πορεύτηκε με τη συνταγή «Σισέ και γκολ», όμως στο ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης αυτή δεν δούλεψε ούτε στο ελάχιστο, λες και η απουσία του για μια εβδομάδα έκανε τους συμπαίκτες του να ξεχάσουν τον τρόπο παιχνιδιού του. Το «τριφύλλι» είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησε ορισμένες καλές στιγμές, όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησε την τεράστια βαθμολογική διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες.

Από την πλευρά του ο αποδεκατισμένος Αστέρας άρχισε να επιδιώκει την αντεπίθεση, κυρίως όταν τα νέα που έρχονταν από Περιστέρι και Κέρκυρα ήταν τέτοια που τον οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στη Football League. Σε δύο περιπτώσεις, μάλιστα, θα μπορούσαν να έχουν κάνει τη ζημιά, αλλά κυρίως στη φάση του 43’ ο Τζόρβας έσωσε την ομάδα του από παραβίαση.

Η αλλαγή θέσης στο Λέτο και το πέρασμά του σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο κοντά στον Σισέ, απελευθέρωσε τον Αργεντινό, ο οποίος έδειχνε να είναι από τους λίγους που προσπαθούσαν. Όταν όμως μια ομάδα χάνει ευκαιρίες σαν αυτές του Χριστοδουλόπουλου και του Ζιλμπέρτο είναι δεδομένο πως κάτι δεν πάει καλά στην ψυχολογία των παικτών και ότι το γκολ εξελίσσεται σε πολύ δύσκολη υπόθεση.
Η εικόνα των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο έκανε τον λιγοστό κόσμο στις κερκίδες να αναζητήσει τους πραγματικούς –όπως ο ίδιος θεωρεί- ενόχους για το χάλι του Παναθηναϊκού και τα συνθήματα κατά της διοίκησης δόνησαν τον αέρα. Λίγο αργότερα την τιμητική του είχε το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου, αστείρευτη πηγή «πράσινης» περηφάνιας…

Για την ιστορία, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 με αυτογκόλ του Πιπίνη, αλλά είναι τρομερά αμφίβολο το αν θα υπάρξει ποτέ στο μέλλον κουβέντα φίλων του «τριφυλλιού» που θα ξανασυζητηθεί το πώς οι «πράσινοι» επικράτησαν για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ του Αστέρα Τρίπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου