Κυριακή 10 Απριλίου 2011

«Ατρόοομητε, τρελαίνομαι»!


«Ατρόοομητε, τρελαίνομαι»! 
Με μια εξαιρετική εμφάνιση, ο Ατρόμητος νίκησε με το εμφατικό 3-1 τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ο οποίος παρουσιάστηκε αδιάφορος, διέφυγε οριστικά τον κίνδυνο του υποβιβασμού και έδωσε ξανά το δικαίωμα στους φίλους του να φωνάξουν: «Ατρόοομητε, τρελαίνομαι» αλλά και να σκεφτούν τον τελικό του Κυπέλλου!

Για την ομάδα του Γιώργου Δώνη σκόραραν οι Σφακιανάκης (22’), Αναστασάκος (37’) και Καμαρά (53'), ενώ για τους «ερυθρόλευκους» είχε μειώσει προσωρινά ο Μοδέστο (34’).



Πώς παρατάχθηκε:

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επωφελήθηκε της ευκαιρίας, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε νέα «φυντάνια» του Ολυμπιακού. Διατήρησε τον Μέγερι κάτω από τα δοκάρια, πρόσθεσε τον Ποτουρίδη στην άμυνα και επανέφερε τον Φετφατζίδη στο αρχικό σχήμα. Στο 4-4-1-1 του Βάσκου, η διάταξη των «ερυθρολεύκων» ήταν η εξής: Με τερματοφύλακα τον Μέγερι, τους Μέλμπεργκ, Ποτουρίδη στο κέντρο της άμυνας, τους Χολέμπας, Μανιάτης ακραίους μπακ, τους Μοδέστο, Μοϊσές στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τον Φετφατζίδη σε ελεύθερο ρόλο και τους Ρόμενταλ, Μιραλάς και Τζεμπούρ να αποτελούν την επιθετική τριπλέτα.

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Ατρόμητος μπήκε πιο ορεξάτος στο παιχνίδι, επιζητώντας μια καλή επιθετική προσπάθεια που θα τον βάλει μπροστά στο σκορ και θα του δώσει το προβάδισμα για τη νίκη ή έστω την ισοπαλία. Ένα θετικό αποτέλεσμα το οποίο ήθελε πάση θυσία προκειμένου να απεμπλακεί οριστικά από τα σενάρια υποβιβασμού. Απέναντι στον ελαφρώς ανανεωμένο Ολυμπιακό, που έψαχνε τα πατήματά του, ειδικά στο ξεκίνημα, βρήκε πεδίο δράσης. Μια επικίνδυνη κεφαλιά του Μπαζίνσκι ήταν η προειδοποίηση για να έρθει στο 22’ ένας παλιός γνώριμος των «ερυθρολεύκων» να σκοράρει!

Μετά από σέντρα του Τάτου και κακή εκτίμηση της φάσης από τον Ποτουρίδη -δείγμα της απειρίας του- ο Σφακιανάκης βγήκε απέναντι από τον Μέγερι, πλάσαρε σωστά τον Ούγγρο και έδωσε το προβάδισμα 1-0 στους Περιστεριώτες. Οι παίκτες του Βαλβέρδε ανασυντάχτηκαν, κερδίζοντας σταδιακά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με συνέπεια να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 34’ και μετά από ένα καλοεκτελεσμένο φάουλ του Ρόμενταλ από αριστερά, ο Μοδέστο με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Ιτάνζ διαμορφώνοντας το 1-1.

Μόλις τρία λεπτά χρειάστηκαν οι γηπεδούχοι για να ανακτήσουν το προβάδισμα. Μετά από κόρνερ, ο Σφακιανάκης, ο οποίος ήταν ολομόναχος έπιασε την πρώτη προβολή, έδιωξε ενστικτωδώς ο Μέγερι αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στην νέα προβολή, αυτή τη φορά από τον Αναστασάκο. Στο 55’ ο Καμαρά -μετά από ασίστ με το κεφάλι- του Αναστασάκου, σκόραρε με σουτ μέσα από την περιοχή, πέτυχε το τελικό 3-1 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη του Ατρόμητου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου