Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

«Μεταγραφές, αν ζητηθούν»

Ο Παναθηναϊκός θα κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο σε περίπτωση που αυτό θελήσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και το εισηγηθούν με σχετική έκθεση οι Κώστας Αντωνίου και Κάρλος Φρέιτας. Ωστόσο το ποσό που θα διατεθεί θα αποφασιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του «πράσινης» ΠΑΕ.


«Μεταγραφές, αν ζητηθούν»
Αυτό αποφάσισε το Δ.Σ. την Τετάρτη (8/12) στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι μετά από σχετική εισήγηση των δικηγόρων, δεν μπορούν να επιστραφούν τα χρήματα (350.000 ευρώ) που ζητά ο Παύλος Γιαννακόπουλος από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (σ.σ. αντί για 15 εκατ. ευρώ έφτασε τελικά τα 9,5 εκατ.) και η λύση θα είναι κάποιος άλλος μεγαλομέτοχος να αγοράσει τις μετοχές που αντιστοιχούν σε αυτό το ποσό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος δεν έδωσαν το παρών στη συνεδρίαση, ενώ κανονικά συμμετείχε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Παράλληλα, ο Νικόλας Πατέρας ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για τις μετοχικές ισορροπίες και διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν, στη συνάντηση που έκανε την Τρίτη (7/12) με τους παλαίμαχους, ότι μίλησε για συγκεκριμένα ποσοστά των μετόχων αλλά και για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού.

«Ολοκληρώθηκε το Δ.Σ. Εγινε μια ενημέρωση από τον κ. Αντωνίου για διάφορα ποδοσφαιρικά ζητήματα. Αποφασίσαμε, αφού παραλάβουμε σχετική εισήγηση από τον κ. Αντωνίου, τον κ. Φερέιρα και τον κ. Φρέιτας αν και εφόσον ζητηθεί μετά το πέρας του πρώτου γύρου να ενισχυθεί η ομάδα, να το κάνουμε. Θα περιμένουμε την εισήγηση τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Δεύτερον, αποφασίσαμε να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 700.000 ευρώ στη θυγατρική εταιρία της ΠΑΕ Green Team.

Τρίτον, για το θέμα του κ. Γιαννακόπουλου που ζητά να επιστραφούν χρήματα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, οι δικηγόροι της ΠΑΕ γνωμοδότησαν ότι η ΠΑΕ δεν μπορεί επιστρέψει χρήματα από αύξηση. Πλέον θα δουν οι υπόλοιποι μέτοχοι μεταξύ τους μήπως θέλουν να αγοράσουν τις μετοχές», τόνισε αρχικά ο Νικόλας Πατέρας μετά το τέλος του Δ.Σ.

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις τόνισε:

Για το αν η κίνηση αυτή του Παύλου Γιαννακόπουλου σημαίνει ότι φεύγει από την ΠΑΕ: «Όχι, καμία σχέση, ο κ. Γιαννακόπουλος έχει εκφράσει την αγάπη και την επιθυμία να είναι στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Απλώς είχε ζητήσει να μην αυξηθεί το ποσοστό του μέσω της αύξησης. Η επιθυμία του έγινε γνωστή αρκετές μέρες μετά την αύξηση και δεν μπορούσε να επιστραφεί. Είναι ασήμαντο το πόσο. Απλώς θα πρέπει να βρεθεί μια άλλη λύση αν και εφόσον επιμένει».

Για το αν οι μεταγραφές θα γίνουν σε περίπτωση που το θελήσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Φυσικά ο κ. Φερέιρα είναι υπεύθυνος και μαζί με τους κ.κ. Αντωνίου και Φρέιτας θα μας κάνουν εισηγήσεις και αναλόγως θα πράξουμε».

Για το αν το μπάτζετ θα είναι απεριόριστο: «Ό,τι χρειαστεί θα γίνει. Δεν είναι θέμα μπάτζετ παιδιά, μπορεί να μη ζητήσει τίποτα ή να ζητήσει κάποιους. Όταν θα ξέρουμε ποιο είναι το πλάνο θα έρθουμε και πάλι στο Δ.Σ. να συζητήσουμε ότι χρειάζεται για να ενισχυθεί η ομάδα αν και εφόσον».

Για το αν ο Κώστας Αντωνίου μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα: «Ο κ. Αντωνίου ενημέρωσε γενικά για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και έδωσε τεχνικές λεπτομέρειες για κάποια θέματα που ήθελε το Δ.Σ.».

Για το αν συζητήθηκαν στο Δ.Σ. οι μετοχικές ισορροπίες: «Όχι, απολύτως τίποτα δεν συζητήθηκε. Διάβασα κάποια δημοσιεύματα που δεν τα κατάλαβα. Στη συνάντηση που έκανα με τους παλαιμάχους μίλησα για θέματα του Ερασιτέχνη και των παλαιμάχων. Διάβασα πράγματα που είναι αναληθή. Δεν μίλησα για ποσοστά των μετόχων, ούτε για μεταγραφές του Ολυμπιακού. Συζητήσαμε θέματα καθαρά που αφορούν παλαιμάχους και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου