Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Σε ετοιμότητα ο Στρατός για τον σεισμό των 6,5 Ρίχτερ στη Λήμνο

 troktiko





Σε ετοιμότητα για άμεση επέμβαση -αν τυχόν απαιτηθεί- έχουν τεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις, έπειτα από σχετική εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου, εξαιτίας του ισχυρότατου σεισμού εντάσεως 6,5 Ρίχτερ, που…

σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης στο Βόρειο Αιγαίο.
Ο ίδιος ο ΥΕΘΑ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο από τον οποίο ενημερώθηκε λεπτομερώς ότι καμία στρατιωτική μονάδα ή εγκατάσταση δεν έχει πληγεί από το σεισμό και βεβαίως ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα μεταξύ των στρατιωτικών των περιοχών αυτών, καθώς και με τοπικούς παράγοντες και φορείς για άμεση ενημέρωση και τον συντονισμό των ενεργειών.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ενημερώνει συνεχώς τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στη Λήμνο μετά τον μεγάλο σεισμό. Στη Λήμνο με στρατιωτικό ελικόπτερο μεταβαίνουν ο Γενικός Γραμματέας Προστασίας, κ. Γεωργιάδης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και ο Υποδιοικητής της ΑΣΔΕΝ ενώ στη Σαμοθράκη επίσης με στρατιωτικό ελικόπτερο μεταβαίνουν οι Διοικητές της Πρώτης Στρατιάς και του Τέταρτου Σώματος Στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου