Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Aιώνιοι φοιτητές: 4 στους 10 σπουδάζουν μετά από 12 χρόνια!

 troktiko








\Σοκ προκαλεί μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών  σύμφωνα με την οποία περνούν έως και 12 χρόνια και οι Έλληνες φοιτητές δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους!

Πρόκειται για καταγραφή των αιώνιων φοιτητών στο εν λόγω ίδρυμα, που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και τον επίκουρο καθηγητή, Κωνσταντίνο Μπεθάνη, αλλά η εικόνα που παρουσιάζει δεν απέχει πολύ από την κατάσταση σε άλλα ιδρύματα τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιήσει αναλυτικά σχετικά στοιχεία.
Συγκεκριμένα 4 στους 10 στον 12ο χρόνο των σπουδών τους είναι μακρυά από το πτυχίο την ώρα που οι καταλήψεις και οι διπλές εξεταστικές κάνουν την φοίτηση ολοένα και πιο δύσκολη.
Τα κορίτσια σε σχέση με τα αγόρια, ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Σε ότι αφορά στους πρωτοετείς, λόγω της κόπωσης των πανελλαδικών εξετάσεων, αδυνατούν σχεδόν στο σύνολό τους να περάσουν τα μαθήματα της πρώτης χρονιάς στο πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, το 2000 μπήκαν 565 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από τους οποίους 12 χρόνια αργότερα αποφοίτησαν οι 358, δηλαδή το 63,4%. Από αυτούς, το 17,2% ολοκλήρωσε τις σπουδές μέσα σε επτά χρόνια, η πλειονότητα (40,4%) σε 7-10 χρόνια ενώ το 5,8% χρειάστηκε πάνω από μία δεκαετία.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου