Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Υπό κατάρρευση το taxisnet μετά την παραίτηση Θεοχάρη

 troktiko







Εμπλοκή στην έκδοση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών από το taxisnet έως ότου οριστεί ο αντικαταστάτης του γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, δηλαδή στις 10 Ιουνίου…

Το γεγονός οφείλεται στο ότι τα έγγραφα αυτά θα πρέπει να φέρουν την ηλεκτρονική υπογραφή του γγ Δημοσίων Εσόδων, αλλά λόγω της παραίτησης του Χ.Θεοχάρη τέτοιου είδους υπογραφή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.
Έτσι, «παγώνει» η έκδοση σειράς βεβαιώσεων και πιστοποιητικών έως ότου αναλάβει καθήκοντα ο διάδοχος του Χ.Θεοχάρη.
Τα έγγραφα που δεν θα εκδίδονται έως την Τρίτη αναφέρονται στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ, η οποία έχει ως εξής:
“Αναστέλλεται έως την Τρίτη 10/6, η χορήγηση μέσω του συστήματος TAXISnet των πιστοποιητικών ΕΝ.Φ.Ι.Α. και των Αποδεικτικών Φορολογικής Ενημερότητας καθώς και των αντιγράφων εκκαθαριστικών Φόρου Ακίνητης Περιουσίας ετών 2010 – 2013 και Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικ. ετών 2012 – 2014, που φέρουν, κατά νόμο, μηχανική επιτύπωση της υπογραφής του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων”.
Για τις δηλώσεις Φ.Ε.Φ.Π. οικ. έτους 2014 που συνεχίζουν να υποβάλλονται κανονικά, αναστέλλεται η έκδοση Διοικητικής Πράξης Προσδιορισμού του Φόρου επίσης έως την Τρίτη 10/6. Το ίδιο ισχύει για τις εκκρεμείς πράξεις Διορθωτικού Προσδιορισμού ηλεκτρονικών τροποποιητικών δηλώσεων Φ.Α.Π. ετών 2011, 2012 & 2013.

“Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης των δηλώσεων που θα βρίσκονται εξ αυτού του λόγου σε εκκρεμότητα θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διοικητικών ενεργειών για την αναπλήρωση των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, οπότε θα επαναλειτουργήσουν και οι υπηρεσίες χορήγησης πιστοποιητικών. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου