Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Η μικρότερη διάδοχος θρόνου της Ευρώπης -Η 8χρονη πριγκίπισσα Λέονορ

 troktiko





Περνά το χώρο της στο σχολείο και τα μαθήματα μπαλέτου. Οι φίλες της την ξέρουν ως Λέονορ. Αλλά ίσως σύντομα χρειαστεί να την αποκαλούν «υψηλοτάτη». Γιατί αυτή δεν είναι μία συνηθισμένη οχτάχρονη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κόρη του πρίγκιπα Φελίπε, που- αν και πιθανότατα δεν το αντιλαμβάνεται αυτή τη στιγμή- θα δει τη ζωή της να αλλάζει σε λίγο. Με τον παππού της, Χουάν Κάρλος να αφήνει το θρόνο και τον πατέρα της να γίνεται ο νέος βασιλιάς της Ισπανίας, η μικρή Λέονορ θα μετατραπεί στη νεαρότερη που βρίσκεται σε ευθεία διαδοχή βασιλικού θρόνου στην Ευρώπη.
Αυτό, μοιραία, σημαίνει ότι οι γονείς της θα δυσκολευτούν να την κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εως τώρα, ο Φελίπε και η Λετίθια Ορτίθ προσπαθούσαν, όσο αυτό είναι δυνατό, να προστατεύουν τις δύο κόρες τους από τις κάμερες και τους φωτογράφους, εκτός αν επρόκειτο για κάποια δημόσια εκδήλωση, όπου αυτό ήταν αναπόφευκτο. Πλέον όμως, τα δεδομένα αλλάζουν.
«Θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τον αντίκτυπο που θα έχουν όλα αυτά στην προσωπική της ζωή, αλλά θα είναι διάδοχος του θρόνου και αυτό θα αλλάξει τα πάντα για εκείνη», λέει στο AFP ο βιογράφος του πρίγκιπα, Χοσέ Απεθαρένα. «Λυπάμαι για εκείνη, γιατί αυτό θα της αφαιρέσει την ελευθερία της», συμπλήρωσε.
Το πριγκιπικό ζευγάρι είχε προσπαθήσει έως τώρα να κρατήσει τη ζωή της 8χρονης Λέονορ και της 7χρονης Σοφία, τις δύο κατάξανθες κόρες τους, όσο πιο φυσιολογική γινόταν. Οσες φορές είχε επιτραπεί στο κοινό να «δει» μέσα στο παλάτι, τα δύο κορίτσια πόζαραν χαμογελαστά, κρατώντας το χέρι των γονιών τους, ή της γιαγιάς τους, της βασίλισσας Σοφίας. «Η Λέονορ είναι ένα πολύ έξυπνο παιδί, δραστήρια αλλά ήσυχη. Αντιμετωπίζει τις κάμερες με απόλυτη ηρεμία και φροντίζει πολύ τη μικρή της αδερφή. Κάνει ότι και όλες οι συμμαθήτριές της. Τρώει στο εστιατόριο του σχολείου, παρακολουθεί μαθήματα μπαλέτου και αγγλικών», λέει ο Απεθαρένα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η μικρή μιλά ήδη άπταιστα αγγλικά, καθώς η νταντά της ήταν Βρετανίδα, πέρα βέβαια από τα μαθήματα που κάνει στο ακριβό ιδιωτικό σχολείο στο οποίο πηγαίνει.

Τη στιγμή που ο Φελίπε θα γίνει βασιλιάς της Ισπανίας και η Λετίθια βασίλισσα, η Λέονορ θα αποκτήσει τον τίτλο της πριγκίπισσας της Αστούριας και αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια προετοιμασία του διαδόχου, που είχε επιβληθεί και στον πατέρα της. Κάτι που περιλαμβάνει και στρατιωτική εκπαίδευση. Στα 18 της θα πρέπει να ορκιστεί πίστη στο βασιλιά και το σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου