Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Δημόσιο: Επιστρέφει ως μπόνους παραγωγικότητας ο 13ος μισθός

 troktiko





Μια σειρά αλλαγών έρχεται άμεσα στο Δημόσιο και αφορά στην επαναφορά μέρους του 13ου μισθού ως μπόνους παραγωγικότητα, παράλληλα με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, αλλά και την εφαρμογή μόνιμα του θεσμού της κινητικότητας,…

σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Έθνος».
Μετά και την επισήμανση του Πρωθυπουργού στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου πως οι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο πρέπει να επιταχυνθούν,  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζει το έδαφος για τις νέες, σρατωικές αλλαγές. 
Με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, επιχειρείται να εξομοιωθούν οι αποδοχές υπαλλήλων με ανάλογη προϋπηρεσία και κοινωνική κατάσταση. Αναμένεται επίσης να συνδεθεί ο μισθός με την παραγωγιτότητα και με τον τρόπο αυτό να καταβάλλεται μπόνους στους «παραγωγικούς» υπαλλήλους, ενώ αντίθετα θα επιβάλλονται μειώσεις σε όσους κρίνονται αντιπαραγωγικοί. Σύμφωνα με το σχέδιο, ο μισός 13ος μισθός αναμένεται να επανέλθει ως μπόνους μόνο για όσους έχουν πετύχει το 90% των στόχων, ενώ αν η επίδοση του υπαλλήλου ξεπερνά το 90% τότε μόνο θα καταβάλλεται ολόκληρος. 

Στα σχέδια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι επίσης η θεσμοθέτηση μόνιμο μηχανισμού κινητικότητας που θα γίνεται μέσω ΑΣΕΠ και θα καταργήσει τις μετατάξεις. Προβλέπονται 2 ή 3 διαγωνισμοί ανά έτος, που θα γίνοντια υπό τον έλεγχο και τη μοριοδότηση της ανεξάρτητης αρχής και οι οποίοι θα «συμπληρώνουν» τις κενές θέσεις (αφού γίνει καταγραφή). Θέλοντας να ενισχύσει το θεσμό, ώστε να συμμετέχουν οι υπάλληλοι στους διαγωνισμούς, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να δίνονται ειδικά κίνητρα όσον αφορά θέσεις στα νησιά ή δυσπρόσιτα μέρη της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου