Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Διαβάστε που θα βρείτε τις «μυστικές» παραλίες της Αττικής

 troktiko











Γαλάζια νερά, χρυσαφένια άμμο και κοκτέιλ στο beach bar, υπάρχει καμιά παραλία με αυτές τις προδιαγραφές στην Αττική; Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει «όχι, μεγάλε, πολλά ζητάς», κι όμως κάνει…
λάθος! Τελευταία λύση για κάθε κάτοικο της Αττικής είναι οι κοντινές παραλίες του λεκανοπεδίου, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ωστόσο, πιστέψτε μας, μικροί επίγειοι παράδεισοι υπάρχουν κάπου εδώ τριγύρω!

Αυτό που τους ξεχωρίζει είναι τα πεντακάθαρα νερά τους, η παρθένα ομορφιά τους και η γαλήνη που εμπνέουν, καθώς σε ταξιδεύουν χωρίς να χρειάζεται να πάρεις παρά μόνο το αμάξι και την πετσέτα σου…
Λεγραινά
 troktiko
Η πρώτη προτίμηση όλους, όσοι «ξέμειναν» καλοκαίρι στην Αθήνα, αλλά και για αυτούς που αναζητούν λίγη ηρεμία στις βουτιές τους, η παραλία των Λεγραινών συνδυάζει κυκλαδίτικου επιπέδου ψιλή, χρυσαφένια άμμο με γαλανά νερά και έλλειψη πολυκοσμίας.. Θα τη συναντήσετε λίγο μετά το Χάρακα, στα όρια του δήμου Λαυρίου.
ΚΑΠΕ Λεγραινά
 troktiko
Λίγο πριν φτάσετε στα Λεγραινά, υπάρχει μια πινακίδα η οποία αναγράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ». Θα ακολουθήσετε τον χωματόδρομο που σας οδηγεί σε μια μικρή πεντακάθαρη παραλία. Εκεί θα παρκάρετε και θα συνεχίσετε στην κατηφόρα με τα πόδια, έως ότου αρχίσουν τα σκαλοπάτια που σας οδηγούν στο μικρό κολπάκι με εξαιρετική αμμουδερή παραλία. Στην κατάβασή σας προς την ακτή θα συναντήσετε μια καντίνα από την οποία θα προμηθευτείτε τα απαραίτητα.
Θυμάρι, Φώκαια
 troktiko
55 περίπου χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται η περιοχή Θυμάρι. Η μικρή παραλία Θυμάρι με το ψιλό χαλικάκι βρίσκεται λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια και τις παραλιακές ταβέρνες της. Η πρόσβαση είναι εύκολη αφού σε διάφορα σημεία από το χώρο παρκαρίσματος υπάρχουν τσιμεντένιες σκάλες.
Χάρακας
 troktiko
Η παραλία του Χάρακα αποτελεί την ιδανικότερη λύση για όσους αναζητούν μια εναλλακτική, αλλά δεν έχουν το χρόνο -ή τη διάθεση- να ψάχνουν. Με κατεύθυνση προς Σούνιο. πλησιάζοντας τα όρια των δήμων Κερατέας και Λαυρίου, λίγο πριν από το ΚΑΠΕ, θα συναντήσετε στα αριστερά του δρόμου την ταμπέλα που αναγράφει «Παραδοσιακός οικισμός Χάρακα». Αφήνετε το αυτοκίνητο στο πλάτωμα που θα συναντήσετε στο δεξί σας χέρι, ελάχιστα μέτρα πιο κάτω, και διαλέγετε το σημείο από το οποίο θα θαυμάζετε την απεραντοσύνη της, αφού η συγκεκριμένη παραλία ξεπερνά κατά πολύ σε μέγεθος το μέσο όρο των παραλιών της Αττικής. Κατά τα άλλα, ψιλή άμμος και καθαρά νερά συνθέτουν την εικόνα που θα σας αποζημιώσει για τη διαδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου