Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Την παρέμβαση Χαρδούβελη για τις καθαρίστριες ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

 troktiko






Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, είχε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, από τους Γιώργο Βαρεμένο, Θανάση Πετράκο και Δημήτρη Γελαλή και τις Νάντια Βαλαβάνη και Μαρία Τριανταφύλλου, για το ζήτημα…

των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, οι βουλευτές ανέφεραν ότι ο υπουργός Οικονομικών επικαλέσθηκε έλλειψη ενημέρωσης για την ουσία της υπόθεσης και ζήτησε λίγο χρόνο για να έχει συνάντηση και με αντιπροσωπεία των καθαριστριών. Οι βουλευτές είπαν στον κ. Χαρδούβελη ότι για ένα ζήτημα για το οποίο απαιτείται πολιτική απόφαση δεν πρέπει να υπάρχει προσφυγή από το υπουργείο στη Δικαιοσύνη.
Η αντιπροσωπεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στον υπουργό Οικονομικών και το ζήτημα της «υπεραντίδρασης και δυσανάλογης χρήσης βίας» από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και ζήτησαν την απόσυρσή τους. Ο κ. Χαρδούβελης απάντησε ότι θα τηλεφωνήσει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Μάλιστα, ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος κατήγγειλε ότι τον κτύπησαν οι άνδρες των ΜΑΤ, παρότι τούς επέδειξε τη βουλευτική ταυτότητά του.

Σημειώνεται, ότι μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, οι απολυμένες καθαρίστριες συγκεντρώθηκαν στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης, όπου και υπήρξε βίαιη απώθησή τους από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου