Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Αθώος ο Γκλέτσος για τις μπάρες που αφαιρέθηκαν

image
Μετά από αρκετές αναβολές, εκδικάστηκε τελικά η υπόθεση για τις μπάρες της Στυλίδας. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας έκρινε αθώο τον δήμαρχο Απόστολο, τον αντιδήμαρχο και ακόμα πέντε υπαλλήλους του δήμου.

Ο Γκλέτσος κατηγορούταν για ηθική αυτουργία στην αφαίρεση των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και οι υπάλληλοι του δήμου Στυλίδας αντιμετώπιζαν κατηγορίες για διακεκριμένη φθορά, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και αυτοδικία.
Να θυμίσουμε ότι ο δήμαρχος Στυλίδας είχε αποφασίσει να ξηλώσει τις μπάρες ώστε να δημιουργηθεί πρόσβαση στο εθνικό οδικό δίκτυο, χωρίς καταβολή διοδίων. Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι «στο ποινικό δίκαιο δεν υπάρχει η έννοια της συμβολικής κατάληψης» και πρόσθεσε «Από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε φθορά, δεν προκλήθηκε καμία ζημιά, όπως κατατέθηκε, και ως εκ τούτου προτείνω την απαλλαγή όλων». Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου» που είχε καταθέσει την μήνυση, δεν παρέστη ως πολιτική αγωγή. Μετά την απόφαση ο Απόστολος Γκλέτσος δήλωσε ότι τώρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού έχει κατασκευαστεί και η παρακαμπτήρια οδός.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου