Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Άντε και καλή αρχή!

 troktiko








Τα πάντα είναι έτοιμα. Οι μέρες αναμονής τελείωσαν. Βραζιλία και Κροατία ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και μετρούν αντίστροφα για την πρεμιέρα του 20ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, σήμερα στις 23:00!
Για την οικοδέσποινα…

«σελεσάο» οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι. Θετικό αποτέλεσμα στον εναρκτήριο αγώνα της διοργάνωσης κόντρα στην πάντα επικίνδυνη «χρβάτσκα» και ανάλογη πορεία μέχρι το τέλος, τον μεγάλο τελικό! Γιατί κακά τα ψέματα, οι Βραζιλιάνοι, παρά τη δυσφορία τους για τις κακές εμφανίσεις της ομάδας στα τελευταία φιλικά, δεν σταματούν να πιστεύουν βαθιά μέσα τους ότι οι ποδοσφαιριστές του Λουίς Φελίπε Σκολάρι διαθέτουν την απαιτούμενη ποιότητα, αλλά και πυγμή για να σηκώσουν μέσα στο «σπίτι» τους το τρόπαιο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας για έκτη φορά!
Από τη μεριά τους, οι αξιόμαχοι Κροάτες δεν έχουν σκοπό να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή, χωρίς να… διασκεδάσουν. Ο Νίκο Κόβατς δεν φοβάται ούτε τους Βραζιλιάνους, ούτε την αρνητική προϊστορία της ομάδας του, ούτε φυσικά τον «άγραφο νόμο» που θέλει όλες τις διοργανώτριες χώρες να γλιτώνουν την ήττα στην πρεμιέρα. Με δίψα για διάκριση, πίστη στις δυνατότητές της, η «χρβάτσκα» ελπίζει πως έχει βρει τον τρόπο για να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους οικοδεσπότες.
ΓΗΠΕΔΟ: Αρένα Κορίνθιανς (Σάο Πάολο)
ΚΑΙΡΟΣ:20 Βαθμοί Κελσίου-72% Υγρασία
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιουίσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Βραζιλία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών. Η προετοιμασία της ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα και έτσι, ο Σκολάρι έχει τη δυνατότητα να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αγωνιστούν όλα τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας, με σύστημα 4-3-3.
Αντίθετα, για τους Κροάτες θα απουσιάσει το βαρύ τους «πυροβολικό», Μάριο Μάντζουκιτς λόγω τιμωρίας, αλλά και ο τραυματίας Ντάνιελ Πράνιτς. Όσον αφορά τον Σίλντενφελντ, ο οποίος έδειξε να ξεπερνά το πρόβλημά που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες ημέρες, δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής. Αντίθετα οριστικά νοκ- άουτ από τη διοργάνωση τέθηκε λόγω τραυματισμού ο Ιβάν Μότσινιτς.
Η προϊστορία, όπως γράψαμε και παραπάνω, δεν είναι με το μέρος των Κροατών. Μόλις δύο παιχνίδια έχουν δώσει οι δύο ομάδες και οι Βραζιλιάνοι μετρούν μία νίκη και μία ισοπαλία. Η πρώτη τους αντάμωση ήταν στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης τον Αύγουστο του 2005 και έληξε χωρίς νικητή (1-1). Ο Κράνιτσαρ είχε ανοίξει το σκορ στο 32″ και δέκα λεπτά αργότερα ο Ρικαρντίνιο ισοφάρισε, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Περίπου ένα χρόνο αργότερα, στα τελικά του Μουντιάλ του 2006, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Βραζιλία πήρε την πρώτη της νίκη με σκορ 1-0. Η αμυντικογενής τακτική των Κροατών δυσκόλεψε πολύ το έργο της «σελεσάο», η οποία πήρε τελικά τη νίκη χάρη στο σουτ του Κακά από το ύψος της μεγάλης περιοχής (44″).
Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:
Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Νταβίντ Λουίζ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο, Λουίς Γκουστάβο, Παουλίνιο, Όσκαρ, Χουλκ, Φρεντ, Νεϊμάρ.

Κροατία: Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Βρσάλικο, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Κόβασιτς, Όλιτς, Γέλαβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου