Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Κατσικάρης και επίσημα στην Εθνική!

Κατσικάρης και επίσημα στην Εθνική!Η ΕΟΚ ανακοίνωσε επισήμως τη συνεργασία της με τον Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος έχει ήδη πιάσει δουλειά και μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ξεκινήσουν οι επαφές με τους διεθνείς.


«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ανδρών και θα την καθοδηγήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΚ, με τον έμπειρο να τεχνικό να δηλώνει:
«Είναι αυτονόητη η τιμή που συνιστά αυτή η συνεργασία, αλλά και η μεγάλη πρόκληση. Θέλω να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και να υποσχεθώ ότι θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να εκπληρώσουμε τους στόχους που τέθηκαν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός είναι αυτό που προέκυψε με τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» εμμένουν στην απόφασή τους να μην επιτρέψουν στους παίκτες τους να ενισχύσουν τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα, επικαλούμενοι μη επαρκή ασφάλισή τους.Ξέρουμε όλοι την ποιότητα που υπάρχει και τις μεγάλες προσδοκίες των Ελλήνων από αυτή την ομάδα. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε από σήμερα, ώστε να είμαστε έτοιμοι, όταν βρεθούμε όλοι μαζί για να αρχίσουμε την προσπάθειά μας».
Από την ομοσπονδία θεωρούν πως έχουν γίνει όλα τα νόμιμα και αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή και η κατάσταση φτάσει στα άκρα, τότε η ΕΟΚ επιφυλάσσεται για κάθε της δικαίωμα (βάσει κανονισμού ο αριθμός των αγώνων αποκλεισμού των παικτών που αρνήθηκαν είναι ίσος με τους αγώνες που θα μετάσχει η Εθνική στο πλαίσιο των διεθνών αγωνιστικών της υποχρεώσεων στο Παγκόσμιο ή στην περίπτωση των Νέων στο Ευρωπαϊκό).
Ο Κατσικάρης θα αναχωρήσει άμεσα για την Ισπανία, όπου διαμένει με την οικογένειά του και σύντομα θα επιστρέψει στην Ελλάδα και να παρουσιαστεί επίσημα από την ΕΟΚ.
Το βιογραφικό του
O Φώτης Κατσικάρης γεννήθηκε στις 16 Μαϊου 1967 στον Κορυδαλλό. Η πρώτη του ομάδα ήταν ο Ιωνικός Νίκαιας. Αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής και μόλις 15 χρονών στην ομάδα Ανδρών του συλλόγου. Ακολούθησαν ο Σπόρτιγκ (1988-90), η ΑΕΚ (1990-96) και το Ηράκλειο (1996-98).
Στην ΑΕΚ έκανε και τα πρώτα του βήματα ως προπονητής. Αρχικά ως βοηθός προπονητή (1998-2003) δίπλα στον Ντούσαν Ίβκοβιτς και αργότερα δίπλα στον Ντράγκαν Σάκοτα, κατακτώντας 1 πρωτάθλημα, 2 Κύπελλα Ελλάδας και το Κύπελλο Σαπόρτα.
Το 2003 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, στην οποία παρέμεινε ως το 2005. Η συνέχεια γράφτηκε στη Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης (2005-06), ακολούθησε η Βαλένθια (2006-08), ο Άρης (2009) και η Μπιλμπάο (2010-13).
Η ισπανική ομάδα έφτασε στους τέσσερις του Eurocup (2009-10), στους τελικούς της ACB (2010-11) και προκρίθηκε στην Ευρωλίγκα της περιόδου 2011-12. Την περίοδο 2012-13 η Μπιλμπάο έφτασε στον τελικό του EuroCup, όπου έχασε τον τίτλο από την Λοκομοτίβ Κούμπαν. Ο ίδιος αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου