Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Πρώτη νίκη και φύγαμε για τον όμιλο! (vds)

Πρώτη νίκη και φύγαμε για τον όμιλο! (vds)Τονωτική «ένεση» για την ψυχολογία της Εθνική μας, ενόψει της πρεμιέρας του Mundial με την Κολομβία, αποτελεί η νίκη(πρώτη μέσα στο 2014) με 2-1 επί της Βολιβίας στο τελευταίο τεστ πριν το μεγάλο ραντεβού. Η Εθνική μας παρουσίασε το καλύτερό της πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά με Νότια Κορεά, Πορτογαλία και Νιγηρία όπου είχε μείνει στο μηδέν.


Έστω κι αν ο αντίπαλος ήταν χαμηλότερης δυναμικότητας ο Φερνάντο Σάντος που πολλούς «πειραματισμούς», ειδικά στο κέντρο της άμυνας, πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος.
Τα γκολ σημείωσαν ο πολύ καλός Παναγιώτης Κονέ στο 21' (πρώτο με την Εθνική σε 16 συμμετοχές) και ο Κώστας Κατσουράνης (10ο) στο 54' με εξαιρετική κεφαλιά. Ευθύνη στο γκολ των Βολιβιανών, φέρει ο Ορέστης Καρνέζης, μέσα στις φάσεις ήταν ο Φάνης Γκέκας, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει αν και είχε αρκετές ευκαιρίες.

Τελικά ο Φερνάντο Σάντος δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς ότι «πρόβαρε» 11άδα (όπως αναμενόταν), δείχνοντας αναποφάσιστος για αρκετές θέσεις. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Καρνέζης, με τους Τοροσίδη και Χολέμπας να είναι τα δύο μπακ, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Μόρας και ο Μανωλάς. Στον χώρο του κέντρου, αμυντικό χαφ ο Κατσουράνης, με τους Μανιάτη, Κονέ μπροστά του. Τέλος στην γραμμή κρούσης, αγωνίστηκαν ο Σαλπιγγίδης στα δεξιά, ο Σαμαράς στα αριστερά, και ο Γκέκας στην κορυφή.Εκπλήξεις στην 11άδα
Πίεση από το ξεκίνημα με... ορεξάτους Σαμαρά-Κονέ
Από τα πρώτα λεπτά η Εθνική μας έδειξε την ανωτερότητα της. Μπήκε με μεγάλη όρεξη, είχε την κατοχή και πίεσε έχοντας τους Σαμαρά και Κονέ. Ο τελευταίος έβγαζε ωραίες μπαλιές προς τους επιθετικούς ενώ ο δεύτερος με τις γνωστές ατομικές τους ενέργειες (από τα αριστερά) προσπαθούσε να αξιοποιήσει τον Γκέκα ο οποίος όμως σε 2-3 περιπτώσεις δεν είχε καλά τελειώματα. Ειδικά στο 12ο λεπτό, ο 34χρονος επιθετικός «σπατάλησε» μια πολύ μεγάλη ευκαιρία μετά από εξαιρετική πάσα του «Σαμ».
Η Ελλάδα είχε ξεκάθαρη υπεροχή, απέναντι σε μια ομάδα που είχε «φορτώσει» το κέντρο της και που προσπαθούσε να παίξει κυρίως με αντεπιθέσεις. Οι Βολιβιανοί είχαν περιοριστεί σε καθαρά παθητικό ρόλο και αν δεν τους αφήναμε κάποιους χώρους (ειδικά έξω από την περιοχή), ίσως να μην είχαν απειλήσει ούτε αυτή τη μία φορά σε όλο το πρώτο μέρος με την κεφαλιά του Μάρτινς (25').
H Εθνική μας βρισκόταν συχνά-πυκνά στην επίθεση και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 21' με εξαιρετική κεφαλιά του Κονέ, από εξίσου εξαιρετική σέντρα του Σαλπιγίδη από τα δεξία. Το 1-0 έμεινε ως το τέλος του 45λεπτου, διάστημα στο οποίο η υπεροχή μας ήταν ξεκάθαρη.
Αλλαγές και 2-0 με τον «Κατσούρ»
Στο δεύτερο μέρος ο Σάντος έκανε αρκετές αλλαγές, όμως η εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος παρέμεινε σε γενικές γραμμές αρκετά καλή Βεβαίως, η συνοχή δεν ήταν το ίδιο καλή με το πρώτο ημίχρονο, ειδικά στην μεσοαμυντική λειτουργία. Επιπλέον συνεχίσαμε να «επιτρέπουμε» τα σουτ έξω από την περιοχή μας.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Πορτογάλος τεχνικός απέσυρε τον Μανωλά και έβαλε τον Βύντρα ως παρτενέρ του Μόρα στο κέντρο της άμυνας. Η Εθνική συνέχισε να έχει την υπεροχή και να βγαίνει μπροστά. Το 2-0 ήρθε στο 54', όταν από κόρνερ του Χολέμπας ο Κατσουράνης έπιασε ωραία κεφαλιά από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής.
Μετά από αυτήν εξέλιξη οι Βολιβιανοί προσπάθησαν απειλήσουν και λίγο έλειψε να σκοράρουν στο 58', όταν Άρσε εκμεταλλεύθηκε «γκέλα» του Κατσουράνη, αλλά πλάσαρε άστοχα τον 
Αδράνεια από Καρνέζη
Στο 59' ο Σάντος έκανε τρεις αλλαγές μαζεμένες, με τον Κατσουράνη να γυρνάει στο κέντρο της άμυνας και την Ελλάδα να εμφανίζει πρόβλημα όσον αφορά την άμυνα της στον άξονα. Στο 61' ο Γκέκας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κινιόνες στο μεταξύ τους τετ α τετ. Ωστόσο εννιά λεπτά αργότερα (70') ο Καρνέζης δεν εκτίμησε σωστά και είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του από το δυνατό σουτ του Καρντόζο!
Στο υπόλοιπο του ματς η Εθνική μας έκανε διαχείριση κρατώντας με σχετική άνεση τη νίκη, ενώ στο 88' είχε μια καλή στιγμή με τον Χριστοδουλόπουλο, που αν και σε πλεονεκτική θέση, δεν έκανε καλό κοντρόλ, μετά την ωραία πάσα του Φετφατζίδη.
Ενθουσιώδεις οι Ελληνες
Περίπου 8-9 χιλιάδες ήταν η Ελληνες φίλαθλοι που βρέθηκαν στην «Red Bull Arena» στο Χάρισον του Νιου Τζέρσεϊ. Οι διοργανωτές περίμεναν αρκετούς περισσότερους, όμως όσοι βρέθηκαν δημιούργησαν μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, αποθεώνοντας την Εθνική μας.
ΣΚΟΡΕΡ: 21' Κονέ, 54΄Κατσουράνης – 70' Ρούντι Καρντόσο
ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (59' Ταχτσίδης), Χολέμπας, Μόρας, Μανωλάς (46' Βύντρα), Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ (59' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (59' Φετφατζίδης), Σαμαράς (78' Χριστοδουλόπουλος), Γκέκας (65' Μήτρογλου).
ΒΟΛΙΒΙΑ (Χαβιέρ Αθκαργκόρτα): Κινιόνιεθ, Εγκίνο, Μπεχαράνο, Γκουτιέρεζ (84' Ζεντένο), Μελεάν (61' Μπεχαράνο Ντάνι), Ραλντές, Τσουμασέρο (68' Μιράντα), Μοχίκα (46' Καρντόζο), Μπεχαράνο Ντ. (78' Αρασκάιτα), Μορένο, Άρτσε (83' Πένα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου