Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Το εκπληκτικό όχημα της ομάδας του Πολυτεχνείου Κρήτης που τους έστειλε στην κορυφή της Ευρώπης













Η ομάδα TUC Eco Racing, με το πρωτοποριακό της όχημα (βλέπε φωτο), επέστρεψε από τον... Διεθνή Διαγωνισμό Οικονομίας Καυσίμου Shell Eco Marathon 2014 με την 4η θέση στην Ευρώπη!



Η ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, έχει κατακτήσει τέσσερα τρόπαια σε επτά χρόνια και κάθε χρόνο βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, σύμφωνα με το flashnews.gr!

Στο διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και ήταν η 7η συμμετοχή για το Πολυτεχνείο Κρήτης, συμμετείχαν 198 ομάδες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από 27 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.



Μετά από ένα δύσκολο αγώνα με πολύ μεγάλο ανταγωνισμό κατάφερε να κατακτήσει, όπως και το 2013, την 4η θέση, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα χρονιά ότι βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Η TUCer, που διαγωνίστηκε στην κατηγορία Urban Concept Hydrogen, κατάφερε να βελτιώσει την επίδοση της μέσα στον αγώνα, χρησιμοποιώντας διάφορα νέα καινοτόμα συστήματα που εγκαταστάθηκαν στο όχημα (αυτόματη αλλαγή ταχυτήτων, εξελιγμένος έλεγχος ηλεκτρικού κινητήρα κ.α.), διανύοντας τελικά 58.48km/kWh



Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν πολύ κοντά στην δεύτερη καλύτερη επίδοση της κατηγορίας, 64.74km/kWh.

Η ομάδα του 2014 αποτελείται από τους:

Τσουρβελούδη Νικόλαο, Σπανουδάκη
Πολυχρόνη, Πιπερίδη Σάββα, Τσινάρη Ιωάννη, Κραχτούδη Αλέξανδρο, Αμαργιανό
Αλέξανδρο, Κουμαρτζάκη Γιώργο, Τζώρτζη Ιωάννη, Κόμνο Δημήτρη, Καρπούζη
Θεοδόση, Λελεδάκη Αλέξανδρο και Τσιρογιάννη Βαγγέλη.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου