Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Χρηματοδότηση 40εκ. ευρώ της ΕΤΕπ για το σταθμό στη Ρεβυθούσα

 troktiko







Χρηματοδότηση 40εκ. ευρώ στον ΔΕΣΦΑ Α.Ε. παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στηρίζοντας το σύστημα φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Η χρηματοδότηση αφορά την…

επέκταση του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) Ρεβυθούσας, σε μικρή απόσταση από την Αθήνα.
Η επένδυση έχει σκοπό να αυξήσει τη δυναμικότητα παραλαβής φορτίων, αποθήκευσης και αεριοποίησης και περιλαμβάνει την κατασκευή μιας τρίτης δεξαμενής αποθήκευσης, την αναβάθμιση των θαλάσσιων εγκαταστάσεων, την εγκατάσταση πρόσθετου κρυογονικού εξοπλισμού και τη βελτίωση του μετρητικού συστήματος. Αυτή η χρηματοδότηση για τον τερματικό σταθμό ΥΦΑ Ρεβυθούσας αποτελεί συνέχεια δανείου ύψους 23 εκατ. που είχε χορηγήσει η ΕΤΕπ το 2006.

Η ΕΤΕπ στηρίζει το δίκτυο φυσικού αερίου στην Ελλάδα από το 1991 και για την ανάπτυξή του έχει χορηγήσει συνολικά 442 εκατ. ευρώ, για τον τομέα μεταφοράς αερίου στην Ελλάδα και τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδος-Τουρκίας. Ο ενεργειακός τομέας ανήκει στους τομείς προτεραιότητας της δραστηριότητας της ΕΤΕπ στην Ελλάδα και έχει χρηματοδοτηθεί από την Τράπεζα με 4,6 δισ. ευρώ συνολικά αφότου η χώρα προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου