Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Δωμάτια σε ροζ ξενοδοχεία, φαβέλες και κάμπινγκ στο Ρίο!

Δωμάτια σε ροζ ξενοδοχεία, φαβέλες και κάμπινγκ στο Ρίο!Κοσμοπλημμύρα αναμένεται να κατακλύσει φέτος το καλοκαίρι το Ρίο ντε Τζανέιρο με την βραζιλιάνικη πόλη να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των εκδρομέων οπαδών ενόψει του Μουντιάλ.



Τα δωμάτια στην παράκτια πόλη της Βραζιλίας δεν είναι δυνατόν να φιλοξενήσουν όλους τους εκδρομείς οπαδούς, καθώς ο ακριβής αριθμός τους είναι 21.639 και οι επισκέπτες αναμένεται να φτάσουν τις 600.000!

Συν τοις άλλοις οι τιμές τους έχουν εκτοξευτεί έξι και επτά φορές πάνω από την πραγματική τους αξία και πολλοί οπαδοί σκέφτονται, αν όχι να αναβάλουν το ταξίδι στη χώρα του καφέ, να βρουν πιο προσιτές και οικονομικές λύσεις.

Μια εξ αυτών είναι η παραμονή τους σε ροζ ξενοδοχεία. Τα δωμάτια αυτά διατίθενται συνήθως για 4 με 6 ώρες σε ζευγάρια που θέλουν να αποφύγουν αδιάκριτα μάτια κι ενόψει Μουντιάλ όχι μόνο αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας τους, αλλά βγάζουν τα νέον φώτα και τα περίεργα κρεβάτια μετατρέποντάς τα σε δωμάτια που να πλησιάζουν τα εγκεκριμένα για διαμονή τουριστών.

Μάλιστα, η ταρίφα πάει με τη μέρα, ενώ κάποια άλλα έχουν βγάλει και τιμές για το διήμερο του τελικού με 200 ευρώ το σαββατοκύριακο. Σ' αυτά συμπεριλαμβάνονται το «Midway» και το «Shalimar», ενώ το «Malaga» διατηρεί το ροζ ύφος του, αλλά διατίθεται για τους ποδοσφαιροτουρίστες.

Άλλη λύση είναι τα κάμπινγκ, καθώς και οι φαβέλες. Παρά την υψηλή εγκληματικότητα είναι αρκετοί αυτοί που σκέφτονται να πάρουν τους λόφους και να καταλύσουν στα ανακαινισμένα δωμάτια, με πολλά εξ αυτών να έχουν θέα στη θάλασσα και στην πόλη του Ρίο. Η τιμή τους βέβαια, εκτοξεύτηκε, καθώς από τα 23 δολάρια τα βραδιά, έχουν πάει στα 138, όμως απέχουν παρασάγκας από τα 700άρια που ζητούν τα μεγάλα ξενοδοχεία στις παράκτιες περιοχές.

Στο κόλπο έχουν μπει κι άλλες πόλεις, καθώς στο Ρίο έχει μείνει μόλις το 10% των διαθέσιμων κλινών, την ώρα που στο Σάο Πάολο το 64% των δωματίων παραμένουν αδιάθετα, ενώ στην Κοριτίμπα το 43%. Βλέπετε, η θάλασσα κερδίζει στις προτιμήσεις των τουριστών και οι ξενοδόχοι του Ρίο το εκμεταλλεύονται ξεπερνώντας ωστόσο τα όρια της αισχροκέρδειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου