Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Πρωτιά στα ανασφάλιστα τα δίκυκλα, ακολουθούν ΙΧ, φορτηγά ακόμα και Ταξί

 troktiko






Μετά τις εκλογές προσδιορίζεται η αποστολή των ειδοποιήσεων για τα ανασφάλιστα οχήματα από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να ασφαλιστούν αλλά και να…
πληρώσουν τα πρόστιμα που θα επιβληθούν, με βάση της διασταυρώσεις που έχουν γίνει μεταξύ του Τaxisnet και των ασφαλιστικών εταιριών.


Επίσης αναμένεται και εντατικοποίηση των ελέγχων της τροχαίας που φέρεται να έχουν αποτελέσματα στον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων, με 67.000 περίπου περιπτώσεις τους προηγούμενους μήνες .
Μάλιστα από το υπουργείο Μεταφορών εστιάζουν ελέγχους στους νομούς Σερρών, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Τρικάλων, Μαγνησίας, Λέσβου, Αιτωλοακαρνανίας, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Έβρου, Αχαΐας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας. Για τον λόγο αυτό, στις συγκεκριμένες περιοχές θα βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους 14 κινητές μονάδες τεχνικού ελέγχου, οι οποίες θα κάνουν ελέγχους σε επιβατικά οχήματα, φορτηγά, λεωφορεία, ταξί και δίκυκλα.
325326Και στις περιπτώσεις των ανασφάλιστων και των χωρίς ΚΤΕΟ οχημάτων τα πρόστιμα είναι υψηλά και μάλιστα στην περίπτωση των ανασφάλιστων οι ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων κινδυνεύουν εκτός από διοικητικές κυρώσεις και με ποινικές στις περιπτώσεις που εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα .

Τέλος σχετικά με το πλήθος των ανασφάλιστων οχημάτων φέρεται οι διασταυρώσεις που έχουν γίνει να έχουν δείξει 270.000 περίπου ανασφάλιστα ΙΧ., 330.000 ανασφάλιστα δίκυκλα 120.000 ανασφάλιστα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης και πάνω από 1000 ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου