Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Νταμπλ με Ροσίτσκι και Σκόκο

Ο Νάτσο Σκόκο με τη φανέλα της Σάντερλαντ


Το όνομα του Νάτσο Σκόκο επέστρεψε για τα καλά στην μεταγραφική επικαιρότητα του Ολυμπιακού, μετά το προχθεσινό δημοσίευμα στην Αργεντινή, σύμφωνα με το οποίο οι "ερυθρόλευκοι", αλλά και δύο ομάδες από την πατρίδα του Σκόκο (Νιούελς και Μπόκα) επιθυμούν να εντάξουν τον παίκτη στο δυναμικό τους.


"Ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιθανό να τα έχει ήδη βρει με τη Σάντερλαντ στο οικονομικό, για την απόκτηση του παίκτη ακόμα και με τη μορφή του δανεισμού. Οι πληροφορίες από την Αγγλία αναφέρουν ότι η πρόταση που έχει κάνει η ελληνική ομάδα είναι πολύ καλή και ότι η Σάντερλαντ έχει πει το ναι. Το σημείο όμως που ποντάρει η Νιούελς έχει να κάνει με την επιθυμία του Σκόκο να επιστρέψει στην πατρίδα του."Ο Ολυμπιακός δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Σκόκο και είναι ένας μεγάλος αντίπαλος της Νιούελς που θέλει επίσης να πάρει τον παίκτη. Οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν στα χέρια τους ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα και αυτό δεν είναι άλλο από την οικονομική τους κατάσταση" λένε τα ρεπορτάζ στην Αργεντινή, αλλά προχωρούν κι ένα βήμα περισσότερο.
Ο Γκουστάβο Πογιέτ
Ο Γκουστάβο Πογιέτ
Ο Νάτσο δεν είναι τόσο...ζεστός στο ενδεχόμενο να ξαναπαίξει στην Ελλάδα και προτιμά να γυρίσει στην Αργεντινή. Το μεγάλο όμως πρόβλημα της Νιούελς έχει να κάνει με το ότι δεν είναι σε θέση να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις που έχει η Σάντερλαντ, ούτε καν για δανεισμό του παίκτη για μια σεζόν. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να πείσει τον Σκόκο να αγωνιστεί και πάλι στην Ελλάδα και τον δελεάζει μ' ένα πολύ καλό συμβόλαιο αλλά και με τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το θέμα λοιπόν είναι αν ο Σκόκο θ' αποφασίσει να γυρίσει στην Αργεντινή ή θα προτιμήσει μια δεύτερη ευκαιρία στην Ελλάδα".
Σύμφωνα λοιπόν με τους Αργεντινούς, ο Ολυμπιακός δίνει πολύ μεγάλη "μάχη" με τη Νιούελς για τα "μάτια" του Σκόκο, ενώ ια πρέπει να σημειωθεί ότι οι ιθύνοντες της πρώην ομάδας του Αργεντινού μέσου, δε δείχνουν ν' ανησυχούν με το ενδιαφέρον της Μπόκα. Αυτό διότι θεωρούν πως αν τελικά ο Σκόκο επιλέξει την επιστροφή στην πατρίδα του, θα το κάνει μόνο για να φορέσει τη φανέλα της Νιούελς και όχι αυτή της Μπόκα.
Η ουσία πάντως είναι πως και στην Αργεντινή αναφέρονται σε μια κόντρα ανάμεσα στους "ερυθρόλευκους" και την πρώην ομάδα του Σκόκο για το ποιος τελικά θα καταφέρει ν' αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή. Το θέμα Σκόκο φαίνεται πάντως ότι θα έχει πολύ δρόμο ακόμα με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται, αν και θα πρέπει να σημειωθεί πως οι "ερυθρόλευκοι" είχαν διαψεύσει ότι ενδιαφέρονται για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό.
Κλείνει ραντεβού για Ροσίτσκι
Ο Τόμας Ροσίτσκι είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα που εξετάζουν οι «ερυθρόλευκοι» με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενίσχυση της ομάδας του λιμανιού την επόμενη σεζόν και τα μηνύματα από την πλευρά του Τσέχου μέσου είναι θετικά για τους πρωταθλητές Ελλάδας.
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Ολυμπιακός έχει πολλές πιθανότητες να κάνει το μεγάλο «μπαμ», καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ροσίτσκι βλέπει με πολύ καλό μάτι το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Ελλάδα.
Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν νεότερα στην υπόθεση του 34χρονου άσου της Αρσεναλ αμέσως μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Λισσαβώνα, ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτό γιατί υπάρχει η πληροφορία πως άνθρωπος του Ολυμπιακού (Καρεμπέ ή Λορένθο;) θα έχει συνάντηση με τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή επί πορτογαλικού εδάφους. Μια συνάντηση από την οποία μπορεί να προκύψουν πολύ ευχάριστα νέα για τους πρωταθλητές.
Η καλύτερη πρόταση
Ο Ροσίτσκι είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στην Αρσεναλ και έχει ενημερωθεί σχετικά από τον τεχνικό των «κανονιέρηδων», Αρσέν Βενγκέρ. Ο διεθνής άσος λοιπόν (που έχει πάντως έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με την Αρσεναλ) είναι πλέον σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του και ψάχνει την καλύτερη δυνατή πρόταση. Ενδιαφέρον (και αυτό επιβεβαιώνει την καλή σεζόν που έκανε φέτος ο Τσέχος) υπάρχει από αρκετές ομάδες για τον διεθνή μεσοεπιθετικό, ωστόσο, με βάση τα όσα έχουν κυκλοφορήσει, η προσφορά του Ολυμπιακού στον παίκτη είναι η καλύτρη που έχει στα χέρια του ο ατζέντης του Ροσίτσκι. Το οικονομικό σκέλος λοιπόν σε συνδυασμό με την παρουσία των «ερυθρόλευκων» στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κάνουν τον Ροσίτσκι να βλέπει θετικά το ενδεχόμενο μεταγραφής του στην ομάδα του Πειραιά.

Ενα στοιχείο που επίσης δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο και λογίζεται ως πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό είναι οι πολύ καλές σχέσεις που έχουν οι ιθύνοντες των πρωταθλητών με τη διοίκηση της Αρσεναλ, αλλά και με τον τεχνικό της αγγλικής ομάδας, Αρσέν Βενγκέρ. Οπως και να έχουν πάντως τα πράγματα, ο Ολυμπιακός θέλει να μπει στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων μετά τον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων, με στόχο βέβαια να φτάσει σε συμφωνία με την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Αυτό άλλωστε είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι της μεταγραφής, καθώς αν οι Πειραιώτες τα βρουν με τον Τσέχο, η συμφωνία με τους «κανονιέρηδες» δεν θα είναι δύσκολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου