Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Αστράκια ο ΠΑΟΚ, για τα αστέρια ο Παναθηναϊκός


Αστράκια ο ΠΑΟΚ, για τα αστέρια ο Παναθηναϊκός
Ο αποκαρδιωτικός ΠΑΟΚ, γνώρισε την ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα 1-0 και ουσιαστικά απώλεσε τις ελπίδες του για την πρώτη θέση στα πλέι οφ και την έξοδο στο Champions League.
Ο ΠΑΟΚ ταξιδεύοντας για την πόλη της Αρκαδίας ήξερε πολύ καλά πως ακόμα και η ισοπαλία θα ήταν αρκετή να τον αφήσει εκτός μάχης για την πρωτιά στα πλέι οφ και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions Leageu.
Τελικά ο Δικέφαλος επιστρέφει στη βάση του, έχοντας γνωρίσει την ήττα κι εφόσον ο Παναθηναϊκός πάρει, έστω, τον βαθμό με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, το ντέρμπι με τους «πράσινους» το Σάββατο (17/8) στην Τούμπα, απλά θα είναι ντέρμπι γοήτρου.



Για τον ΠΑΟΚ, το μοναδικό σενάριο σωτηρίας για έξοδο στα προκριματικά του Champions League, είναι να χάσει ο Παναθηναϊκός αρχικά από τον Ατρόμητο και εν συνεχεία από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν αποκαρδιωτική, στη χειρότερη, ίσως, φετινή της εμφάνιση, απέναντι στον Αστέρα, που έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εντός έδρας παιχνίδια του στη σεζόν και έβαλε πλώρη για τη 2η θέση στα πλέι οφ.
Όγδοη ασίστ ο Ντε Μπλάσις, 11ο γκολ ο Καράσκο
Το παιχνίδι στην Τρίπολη ήταν κακό. Οι ομάδες δεν είχαν ρυθμό, οι παίκτες κινήθηκαν σε χαμηλό τέμπο, και ήταν φυσιολογικό οι καλές στιγμές να μετρούνται αυστηρά στα δάκτυλα του ενός χεριού.
Ο Αστέρας στη μοναδική σπουδαία στιγμή του στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να πιάσει στον ύπνο την άμυνα του ΠΑΟΚ και με τους δύο κορυφαίους παίκτες του στη σεζόν να πετύχει το μοναδικό γκολ του αγώνα. Στο 44' ο καλύτερος πασέρ της ομάδας, ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις με σέντρα διαβήτη και την 8η ασίστ, βρήκε τον αμαρκάριστο Μαουρίτσιο Καράσκο και ο πρώτος σκόρερ του Αστέρα στο πρωτάθλημα, με κεφαλιά πέτυχε το 11ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα και… ξέρανε τον ΠΑΟΚ.
Κάηκε στο… 31 ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ ζητούσε μια ακόμα ανατροπή στο σκορ, για να μείνει ζωντανός. Μέχρι σήμερα ο ΠΑΟΚ, σε όλες τις διοργανώσεις είχε βρεθεί πίσω σε 30 ματς και στα 20 από αυτά είχε καταφέρει να γυρίσει τούμπα τα σε βάρος του δεδομένα.
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έπαιξε με έναν κλασικό επιθετικό, τον Αθανασιάδη, αλλά με την έναρξη της επανάληψης ο Γεωργιάδης ξεκίνησε εσπευσμένα τον Σαλπιγγίδη, έβαλε στο ματς και τον Κουλούρη, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2, αλλά τζίφος.
Στη μοναδική φάση που απείλησε, ο Αθανασιάδης αστόχησε σε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση στο 64' και λίγο μετά είδε ο φορ του ΠΑΟΚ είδε και την κίτρινη κάρτα, που του στερεί την παρουσία στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.
ΣΚΟΡΕΡ: 44' Καράσκο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΔΟΚΑΡΙ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 89΄Χουάνμα, 90+3 Ερνάντες / 77' Αθανασιάδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Ερνάντες, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Σέτι, Μουνάφο (87΄ Κουρμπέλης), Ουσέρο, Μπαράλες (79' Χουάνμα), Ντε Μπλάσις, Καράσκο (70' Ναβάρο).
ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Σπυρόπουλος (58' Λίνο), Κατσουράνης, Κάτσε (67' Κουλούρης), Λάζαρ, Στοχ, Αθανασιάδης, Νάτχο, Μάρτενςν (46' Σαλπιγγίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου