Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Κράτησαν νεογέννητα δίδυμα για… εγγύηση

Ως εγγύηση κρατούνται τα δίδυμα βρέφη ζεύγους Τουρκοκυπρίων στο «Μακάριο Νοσοκομείο» της Λευκωσίας, όπου η μητέρα παραπέμφθηκε για τοκετό με καισαρική τομή, καθώς τα δίδυμα γεννήθηκαν πρόωρα, στους 7 μήνες.


Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα», η μεταφορά για την γέννα στο «Μακάριο Νοσοκομείο» έγινε κατόπιν εισήγησης του γιατρού που παρακολουθούσε την μητέρα και τα δίδυμα στα Κατεχόμενα.
Τα βρέφη έμειναν για ένα μήνα στην θερμοκοιτίδα και για παρακολούθηση στο «Μακάριο» και ζητήθηκε το ποσό των 1400 ευρώ για την καισαρική τομή και 139 ευρώ για την μητέρα την ημέρα και 400 ευρώ ημερησίως για το καθένα από τα δίδυμα.
Ο πατέρας, Μουζαφέρ Σεΐντογλου, αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεν μπορεί να πληρώσει το συνολικό ποσό που απαιτείται και το αίτημά του να υπογράψει εγγύηση – όπως γράφει η Αφρίκα – απορρίφθηκε από την διοίκηση του νοσοκομείου, με το αιτιολογικό ότι αυτό είχε γίνει παλιότερα, αλλά κανείς δεν ερχόταν μετά να πληρώσει το χρέος του.
Η απάντηση, προστίθεται, που πήρε από την διοίκηση του νοσοκομείου ήταν ότι «η μητέρα μπορεί να πάει στο σπίτι, αλλά τα παιδιά θα μείνουν εγγύηση στο νοσοκομείο».
Ο Σεΐντογλου, όπως αναφέρεται, ζήτησε οικονομική βοήθεια από το λεγόμενο «υπουργείο υγείας» στα Κατεχόμενα το οποίο όμως απέρριψε το αίτημα επειδή τα βρέφη γεννήθηκαν στο «νότο». Του είπαν δε, ότι έπρεπε να αιτηθεί στο λεγόμενο «υπουργείο» χρήση θερμοκοιτίδας λόγω του κινδύνου προωρότητας, αλλά – σημείωσε ο ίδιος – όλοι ξέρουν πως στα Κατεχόμενα δεν υπάρχει μονάδα θερμοκοιτίδων.
Το «υπουργείο», είπε ο Σεΐντογλου, του ανέφερε πως θα τον έστελνε στην Άγκυρα, αλλά διερωτήθηκε ο ίδιος πως θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ζωή της γυναίκας και των παιδιών του όταν ο γιατρός τους είπε πως θα μπορούσε να γεννήσει ανά πάσα στιγμή.
Ο πατέρας, προστίθεται στο δημοσίευμα, αιτήθηκε βοήθειας και από την τουρκική «πρεσβεία» στα Κατεχόμενα, η οποία ωστόσο παρέπεμψε στο λεγόμενο «υπουργείο υγείας» ως το αρμόδιο για αυτή την υπόθεση.
Τα δίδυμα κοριτσάκια που βγήκαν χθες από την θερμοκοιτίδα έχουν ονομαστεί Ζεϊτζιάν και Χεντιγιέ. Γεννήθηκαν στις 13 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου