Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΠΑΟΚ: Στο CAS για τα… αστέρια!


ΠΑΟΚ: Στο CAS για τα… αστέρια! | onsports.grΑνακοίνωση με την οποία τονίζει πως θα ακολουθήσει τη νομική οδό, προσφεύγοντας στο CAS κατά της απόφασης της ΕΠΟ για αφαίρεση βαθμών από τα play offs της Super League εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των «ασπρόμαυρων», η ΕΠΟ καλείται να δεχθεί την αρμοδιότητα του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου στην υπόθεση αφαίρεσης βαθμών, ενώ παράλληλα ζητά από την Super League να μην επικυρωθεί η βαθμολογία των play offs μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, μια και σε περίπτωση δικαίωσης, ο «Δικέφαλος» θα ανέβει στην κορυφή του… μίνι πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να κατακτά και το δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Έπειτα από την απόφαση σκάνδαλο της ΕΠΟ που κορυφώθηκε με την αυθαίρετη αφαίρεση τριών βαθμών από τα play offs του πρωταθλήματος, αλλά και για την – κατά παράβαση των κανονισμών της FIFA – έλλειψη δυνατότητας εξέτασης της υπόθεσης από άλλο ανεξάρτητο διαιτητικό όργανο εκτός σφαίρας ελέγχου της Ομοσπονδίας, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα προσφύγει στο CAS ζητώντας την ακύρωση των δύο αποφάσεων τιμωρίας του ΠΑΟΚ.
Σε σχετική επιστολή που απέστειλε προς την ΕΠΟ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι σύμφωνα με την πρόσφατη νομολογία του CAS και του Ελβετικού Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, το CAS έχει δικαιοδοσία να εξετάσει την παρούσα διαφορά βασιζόμενο στο γεγονός ότι στο καταστατικό της ΕΠΟ δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόσβαση σε ανεξάρτητο δικαιοδοτικό όργανο τρίτου βαθμού.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι με το νέο σχέδιο καταστατικού της η ίδια ΕΠΟ αποδέχεται τον τρίτο βαθμό ελέγχου των αποφάσεων των οργάνων της και αντιλαμβανόμενη το μέγεθος της ευθύνης της για τα παραπάνω, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την επιστολή της καλεί την Ομοσπονδία να αποδεχθεί ρητά μέχρι την Παρασκευή 23.05.2014 την αρμοδιότητα του CAS στην παρούσα υπόθεση.
Σε περίπτωση που διαφωνήσει η ΕΠΟ με την πρόταση, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκτός από την ανωτέρω προσφυγή στο CAS την οποία θα υποστηρίξει με κάθε νόμιμο τρόπο, θα προσφύγει σε κάθε άλλο αρμόδιο όργανο εθνικό ή διεθνές για τη διεκδίκηση αποκατάστασης της ζημίας που έχει υποστεί από την παράνομη συμπεριφορά της ΕΠΟ και των οργάνων της.
Παράλληλα στην ίδια επιστολή που κοινοποιείται και στη Superleague, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητάει να μην επικυρωθεί ο πίνακας της βαθμολογίας των play οffs μέχρι την έκδοση της απόφασης του CAS επί της προσφυγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου