Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Δωρεάν internet και εκπαίδευση σε δικαιούχους του Κοινωνικού Μερίσματος

 troktiko


Δωρεάν σύνδεση στο internet για 12 μήνες, βασικό εξοπλισμό πρόσβασης και εκπαίδευση στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή θα παράσχει σε δικαιούχους του κοινωνικού…
μερίσματος σε οκτώ περιφέρειες της χώρας το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από τον Ιούλιο.

Η παροχή θα γίνει στο πλαίσιο της δράσης «για την ψηφιακή αλληλεγγύη» και θα αφορά όλα τα νοικοκυριά που δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.
Με απλές διαδικασίες και τη χρήση ενός «κουπονιού Ψηφιακής Αλληλεγγύης» που θα ανταλλάσσεται σε όποια από τις επιχειρήσεις συνεργαστούν με τη δράση, οι δικαιούχοι θα έχουν τις δυνατότητες:
- Να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεσή τους στο internet για 12 μήνες.
- Να αποκτήσουν βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και εξοικείωσης με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (PC ή Tablet).
- Να εκπαιδευτούν στον χώρο τους στη βασική χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του internet από πιστοποιημένους εκπαιδευτές σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.
Σύμφωνα με τον Γ.Γ Τηλεπικοινωνιών, Ταχυδρομείων και Ψηφιακής Σύγκλισης, Μεν. Δασκαλάκη, η δράση αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της «Ψηφιακής Στρατηγικής 2014- 2020».
«Η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και η βασική γνώση για την αξιοποίησή του, αποτελεί σήμερα αγαθό που πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες. Οι ομάδες πληθυσμού που έχουν δεχθεί τις σοβαρότερες εισοδηματικές απώλειες, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, είναι αυτές που σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και κινδυνεύουν να καταστούν ‘ψηφιακά αναλφάβητες’» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

«Η μείωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ αυτών των ομάδων πληθυσμού και σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί βασική προτεραιότητα της κοινωνίας που θέλει να προχωρήσει μπροστά, δίνοντας ισότιμα ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες της» προστίθεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου