Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014

Πώς θα ξεχωρίσετε το εισαγόμενο αρνί από το ελληνικό

 troktiko
Ιδιαίτερη προσοχή θέλει στην επιλογή του αρνιού που θα διαλέξετε για το πασχαλιάτικό σας τραπέζι, έτσι ώστε να φάτε ντόπιο αρνί και όχι εισαγόμενο, με αμφίβολη προέλευση και ποιότητα.



Δείτε προσεκτικά τη σφραγίδα: τα εγχώρια αρνιά έχουν μπλε σφραγίδα, ενώ τα εισαγωγής καφέ.
Aν δείτε σφραγίδα ελληνικής παραγωγής, σημαίνει πως θα αναγράφεται η λέξη «HELLAS» ή τα αρχικά «ΕL» ή «GR».
Έπειτα, προσέξτε το σχήμα που έχει η σφραγίδα: το αρνί πρέπει να έχει σφραγίδα σε σχήμα ρόμβου, το γάλακτος έχει σφραγίδα σε σχήμα παραλληλόγραμμο και το βιολογικό κρέας έχει και καρτελάκι πιστοποίησης.
Παρόλα αυτά, κάποια αμνοερίφια μεταφέρονται ζωντανά από γειτονικές χώρες και βαπτίζονται ελληνικά, οπότε καλό είναι να αγοράσετε αρνί από κρεοπώλη που εμπιστεύεστε.