Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014

Μίτσελ: Δεν μπορούμε να λέμε «στην Ελλάδα γίνονται αυτά»

 troktikoΈνα σοκ ήταν για τον Μίτσελ ό,τι συνέβη τη Μεγάλη Τετάρτη στην Τούμπα. Όχι φυσικά επειδή η ομάδα του ηττήθηκε και αποκλείστηκε, αλλά γιατί κινδύνεψε ο ίδιος και η αποστολή του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός τεχνικός περιέγραψε στον…


«Γαύρο» όσα βίωσε και δεν έκρυψε πως νιώθει αηδία, αλλά και την ανάγκη να τονίσει πως κάτι πρέπει να γίνει άμεσα για να μη θρηνήσουμε θύματα.
«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια πράγματα στην καριέρα μου, στη ζωή μου. Μόνο στην τηλεόραση έχω δει τέτοια πράγματα, αλλά όχι για τόσο μεγάλη διάρκεια και με τόσο μεγάλη ένταση. Ήταν κάτι που δεν έχω βιώσει ποτέ ξανά. Φτάσαμε στο γήπεδο στις 18:30 και φύγαμε μετά από έξι ώρες. Μπορείτε να το διανοηθείτε; Έξι ώρες για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα», τόνισε.
«Ό,τι έγινε είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να λέμε συνέχεια ‘εδώ είναι Ελλάδα, γίνονται αυτά’. Δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα, έχει να κάνει με τη λογική. Δεν γίνεται να ξεκινάει και να τελειώνει αυτό το παιχνίδι. Δεν ήταν ποδόσφαιρο, ήταν κάτι άλλο. Κάτι που δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις, αλλά μόνο να το τελειώσεις. Έτσι έφυγα», πρόσθεσε.
«Είναι η πρώτη φορά που είπα στους παίκτες μου ‘ευτυχώς που χάσαμε, γιατί θα είχαμε νεκρούς’. Και το πιστεύω. Πραγματικά δεν γνωρίζω τι μπορεί να είχε συμβεί αν στις καθυστερήσεις είχε γίνει γκολ μία από τις φάσεις με τον Μαρκάνο ή τον Μασάντο», κατέληξε.
Ραντεβού από Δευτέρα, σύντομα με Μαρινάκη
«Σας ευχαριστώ για τη χρονιά που κάναμε, ήταν μια πετυχημένη σεζόν. Τώρα ξεκουραστείτε, το αξίζετε», αρκέστηκε να πει ο Μίτσελ στους παίκτες του χθες στου Ρέντη προτού τους δώσει άδεια μέχρι τη Δευτέρα, με τις προπονήσεις να συνεχίζονται για δύο ακόμη εβδομάδες μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι για διακοπές.

Όσα συνέβησαν στην Τούμπα έχουν προβληματίσει τον Μίτσελ και υπάρχει ανησυχία μήπως παίξουν ρόλο για το μέλλον του στην ομάδα. Άλλωστε από αντίστοιχα περιστατικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε ωθήθηκε στην απόφαση να φύγει από την Ελλάδα. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει επαφή του Ισπανού τεχνικού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Τις δύο πλευρές δεσμεύει συμβόλαιο μέχρι το 2015, που μπορεί να σπάσει μόνο με την καταβολή υψηλής ρήτρας εκατέρωθεν.