Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Σε εξέλιξη 152 έλεγχοι offshore εταιρειών!

 troktiko










Ξεπερνούν τους 150 οι εν εξελίξει έλεγχοι της φορολογικής διοίκησης σε offshore εταιρείες, ωστόσο… από την αρχή του 2014 έχουν ολοκληρωθεί μόλις δύο έλεγχοι οι οποίοι παραπέμφθηκαν στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών.

Οι έλεγχοι των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών σε offshore εταιρείες έχουν τριπλασιασθεί από την αρχή του έτους. Αρχικά τον Ιανουάριο ήταν υπό εξέταση 58 υποθέσεις, ωστόσο πλέον οι εφορίες και τα κέντρα ελέγχου διερευνούν περισσότερες από 152 υποθέσεις.
Σημειώνεται πως στόχος ήταν να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Απριλίου από το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου έλεγχοι σε 150 υποθέσεις offshore εταιρειών.
Οι σχετικές έρευνες απαιτούν πολύ χρόνο και ενδελεχές «ψάξιμο». Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι φόροι έχουν βεβαιωθεί μόλις σε δύο υποθέσεις οι οποίες που παραπέμφθηκαν στην διεύθυνση επίλυσης διαφορών. Στις δύο αυτές περιπτώσεις οι βεβαιωθέντες φόροι άγγιξαν τα 5,6 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως νομοθετική ρύθμιση που ισχύει ήδη το τελευταίο εξάμηνο δίνει τη δυνατότητα στον φορο- ελεγκτικό μηχανισμό, αντί του πλήρους και οριστικού φορολογικού ελέγχου, να κάνει προσωρινό έλεγχο σε πρόσωπα που ελέγχονται για φοροδιαφυγή, που θα περιορίζεται σε «ένα ή περισσότερα συγκεκριμένα θέματα και αντικείμενα» και σε συγκεκριμένο χρόνο. Ωστόσο, στην περίπτωση των offshore δεν έχει αξιοποιηθεί η σχετική δυνατότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου