Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Οριστικά ανίσχυρος ο Παναθηναϊκός

Οριστικά ανίσχυρος ο Παναθηναϊκός











ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Η Λιλ ήρθε τρίτη στη Γαλλία και έτσι ο Παναθηναϊκός είναι οριστικά στους ανίσχυρους της κλήρωσης του 3ουπροκριματικού γύρου του Champions League, ανεξάρτητα με το πώς, τελικά, θα κριθεί η μάχη του τίτλου στην Κύπρο ύστερα από τη διακοπή στο ντέρμπι της ΑΕΛ με τον ΑΠΟΕΛ.


Οι «πράσινοι» ήθελαν ευνοϊκά αποτελέσματα στην τελευταία αγωνιστική των πρωταθλημάτων σε Γαλλία και Κύπρο. Στο Σαμπιονά η Λοριάν προηγήθηκε της Λιλ, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε 4 γκολ (1-4) και έτσι η Λιλ κατέλαβε την τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά, ενώ η Σεντ Ετιέν (την οποία ήθελε ο Παναθηναϊκός) ήρθε τέταρτη παρά τη νίκη της με 3-1 επί της Αζαξιό.
Ετσι, πλέον ο Παναθηναϊκός δεν έχει να «κερδίσει» κάτι ακόμα και αν στην Κύπρο ο ΑΠΟΕΛ πάρει στα χαρτιά το ντέρμπι με την ΑΕΛ, μετά τη διακοπή που έγινε λόγω κροτίδας που έστειλε στο νοσοκομείο έναν ποδοσφαιριστή του. Αυτό συμβαίνει καθώς Ζενίτ, Λιλ, Μπεσίκτας και όποια ομάδα προκύψει από το Βέλγιο και την Ουκρανία, έχουν καλύτερο συντελεστή από τους «πράσινους».

Πιθανοί του αντίπαλοι; Δεδομένα οι Λιλ, Ζενίτ και ίσως η Μπεσίκτας, καθώς η τελευταία ήρθε οριστικά τρίτη στην Τουρκία μετά τα Σαββατιάτικα (17/5) ματς, αλλά πηγαίνει στα προκριματικά καθώς η πρωταθλήτρια Φενέρμπαχτσε είναι τιμωρημένη και έτσι η Γαλατάσαραϊ πάει στους ομίλους. Οι Τούρκοι αυτή τη στιγμή είναι στους ισχυρούς, αλλά ενδέχεται να «πέσουν» αν αλλάξουν τα δεδομένα σε δύο πρωταθλήματα εκ των Βελγίου, Δανίας και Ουκρανίας.Τι σημαίνει αυτό; Ότι στην κλήρωση της 18ηςΙουλίου για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, οι «πράσινοι» θα κληθούν να αποκλείσουν έναν «ισχυρό», καθώς θα είναι «ανίσχυροι».
Ποιοι θα είναι οι άλλοι δύο αντίπαλοί του; Ο τέταρτος θα προκύψει από το Βέλγιο, όπου την Κυριακή (18/5) διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική. Η Αντερλεχτ είναι πρώτη με 48, η Σταντάρ Λιέγης δεύτερη με 46 και η Μπριζ τρίτη με 45. Και οι τρεις παίζουν εντός έδρας και άρα αν δεν αλλάξει ο… μεταξύ τους συσχετισμός, η Σταντάρ Λιέγης θα βρεθεί στο δρόμο του Παναθηναϊκού.
Οσο για την πέμπτη ομάδα - πιθανή αντίπαλο; Αυτή θα είναι ο ΑΠΟΕΛ, αν τελικά δεν πάρει το πρωτάθλημα «στα χαρτιά» στην Κύπρο από την ΑΕΛ, αλλιώς θα είναι μία ουκρανική ομάδα: Ντνίπρο ή Μέταλιστ Χάρκιβ, με την τελευταία αγωνιστική να διεξάγεται την Κυριακή (18/5) στην Ουκρανία (σ.σ. δεύτερη η Ντνίπρο με 56, τρίτη η Μέταλιστ με 54).
Όλα αυτά, με την προϋπόθεση ότι σε λίγες ώρες, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Δανίας, η Μίντιλαντ θα παραμείνει δεύτερη, μπροστά από την Κοπεγχάγη και δε θα υπάρξει ανατροπή δεδομένων στην Ουκρανία μεταξύ Ντνίπρο και Μέταλιστ Χάρκιβ. Αν αλλάξουν οι κάτοχοι της δεύτερης θέσης σε αυτά τα δύο πρωταθλήματα, τότε Κοπεγχάγη (45.260 β.) και Μέταλιστ (45.693 β.) μπορεί να ανέβουν στους ισχυρούς, «ρίχνοντας» στους αδύναμους Μπεσίκτας και την ομάδα του Βελγίου, αν αυτή ΔΕΝ είναι η Αντερλεχτ.
Εννοείται, βέβαια, ότι η 10άδα του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League στο δρόμο των μη πρωταθλητών δε θα «κλείσει» οριστικά και άμεσα την Κυριακή (18/5), όσο δεν θα υπάρχει οριστική απόφαση για την έκβαση του κυπριακού πρωταθλήματος και την τύχη του αγώνα ΑΕΛ - ΑΠΟΕΛ.
ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ (ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ)
ΙΣΧΥΡΟΙ
ΖΕΝΙΤ (73.899)
ΛΙΛ (45.300)
ΑΠΟΕΛ(;) (39.150)
Σταντάρ Λιέγης (38.260)
Μπεσίκτας * (32.840)
ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ
Ντνίπρο (32.193)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (30.220)
ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ (13.362)
ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ (9.645)
Μίντιλαντ (6.760)
- Με κεφαλαία οι ομάδες που έχουν δεδομένη παρουσία στην κλήρωση και στα συγκεκριμένα γκρουπ

* Η Μπεσίκτας θα είναι στην κλήρωση, αλλά εξαρτάται από τι θα γίνει σε Δανία, Ουκρανία και Βέλγιο, για το αν θα παραμείνει ισχυρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου