Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Απάντηση «Σάλπι», ζωντανός ο ΠΑΟΚ!


Απάντηση «Σάλπι», ζωντανός ο ΠΑΟΚ!










Επειτα από ένα επεισοδιακό ματς, που ξεκίνησε με 25 λεπτά καθυστέρηση λόγω επεισοδίων, ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.


Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης στην κορυφή των πλέι οφ με 4 βαθμούς, ενώ ακολουθεί με 3 ο Ατρόμητος! Οπως γίνεται εύκολα κατανοητό, αυτό το αποτέλεσμα ευνοεί τον «δικέφαλο», που υποδέχεται τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική, σ' ένα ματς, που όπως όλα δείχνουν θα κληρώσει για το σεντόνι του Champions League!
Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 20' με τον Πέτριτς που έκανε σεφτέ, όμως, ενώ ήλεγχε το ματς, οπισθοχώρησε από το 60' και μετά και τελικά το πλήρωσε, με τον Σαλπιγγίδη, που αποθεώθηκε στην αλλαγή του, η οποία έμελλε να είναι και χρυσή, να σκοράρει έξι λεπτά πριν το φινάλε και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα!

Δυνατά ο ΠΑΟΚ 
Ετσι, ο ΠΑΟΚ φάνηκε να ξεπερνάει το κάζο του τελικού και το «μαύρο πρόβατο» των ΠΑΟΚτσήδων, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, έδωσε την απάντησή του στους επικριτές του, κρατώντας την ομάδα του ζωντανή στο κυνήγι της κορυφής.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό όμως η πρώτη φάση ήρθε από πλευράς Παναθηναϊκού με τον Γλύκο να νικάει τον Μπεργκ από κοντά στο 8ο λεπτό.
Ο «δικέφαλος» απάντησε με δυο καλές φάσεις. Η κεφαλιά του Αθανασιάδη από καλή θέση πέρασε άουτ στο 9ο λεπτό κι ο Βούκιτς στο 13' έχασε το άχαστο! Ο Σέρβος βρέθηκε μόνος στην καρδιά της άμυνας έπειτα από σέντρα του Στοχ, όμως έστειλε με το κεφάλι τη μπάλα άουτ από τα δυο μέτρα!
Κυριάρχησε ο Παναθηναϊκός
Αφού λοιπόν χάθηκαν οι δυο «καθαρές» ευκαιρίες των Θεσσαλονικέων, ο Παναθηναϊκός αφυπνίστηκε και ανέβηκε πιο ψηλά. Στο 20' κέρδισε φάουλ από αριστερά, ο Χουχούμης το εκτέλεσε φέρνοντας τη μπάλα στην μικρή περιοχή, εκεί που ο Σίλντενφελντ πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου. Ο Πέτριτς, πήρε το «ριμπάουντ» και με σκαστό σουτ από τα 5 μέτρα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον κίπερ του ΠΑΟΚ ανοίγοντας το σκορ μέσα σε πανδαιμόνιο!
Από το γκολ και μετά ο Παναθηναϊκός ήλεγξε πλήρως το ματς χωρίς ωστόσο να κάνει άλλη φάση, με τον ΠΑΟΚ να χάνει το κέντρο και να μην μπορεί να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα, την ώρα που η τετράδα, Καρέλη, Πέτριτς, Μπεργκ, Ζέκα έκανε πολύ καλό παιχνίδι από πλευράς Παναθηναϊκού.
Κάπως έτσι φτάσαμε στο ημίχρονο, χωρίς να δούμε άλλη φάση με τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει καλύτερα και τους γηπεδούχους να κυριαρχούν από το 15' και μετά.
Η πρώτη φάση έπειτα από το γκολ του Πέτριτς στο 20' ήρθε στο 57' με τον Ζέκα να σουτάρει, τον Βίτορ να βάζει την κόντρα και τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο 55' ο σκόρερ Πέτριτς έδωσε τη θέση του στον Ατζαγκούν.
Σαλπιγγίδης οε, οε, οε!
Στο 59' ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης όχι μόνο μπήκε καταχειροκροτούμενος στο ματς στη θέση του Λάζαρ, αλλά άκουσε και ρυθμικά το όνομά του από την «πράσινη» εξέδρα με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να τον αποδοκιμάζουν!
Στο 68' ο φορ του «δικέφαλου» έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα. Ο «Σάλπι» πήρε εξαιρετική κάθετη από τον Νάτχο, βγήκε απέναντι από τον Καπίνο είχε όλο το χρόνο να αποφασίσει πως θα τον νικήσει, όμως σούταρε πάνω του κι έχασε ένα γκολ που φαινόταν σίγουρο…
Ο ΠΑΟΚ είχε πάρει γήπεδο με τον Αναστασίου να έχει ρίξει Ατζαγκούν, Λαγό αντί των Πέτριτς, Καρέλη για να θωρακίσει τον άξονα και οι «πράσινοι» που έπαιξαν με τη φωτιά και τελικά… κάηκαν, έψαχναν την κόντρα για να σημειώσουν ένα δεύτερο γκολ και να τελειώσουν το ματς. Σε μια εξ αυτών, ο Μπεργκ βγήκε μόνος του απέναντι από τον Γλύκο, αλλά ήταν πλάγια και η επιλογή του να τσιμπήσει τη μπάλα πάνω από τον κίπερ του ΠΑΟΚ ήταν η χειρότερη δυνατή κι έτσι χάθηκε η ευκαιρία.
Στο 79' ο «δικέφαλος» άγγιξε την ισοφάριση έπειτα από κόρνερ του Στοχ και κεφαλιά του Ινσαουράλδε, την οποία έδιωξε ο Γλύκος. Ο Σαλπιγγίδης τσίμπησε μπροστά του τη μπάλα, της έδωσε τροχιά προς τα δίχτυα, όμως αμυντικός των «πράσινων» έδιωξε πάνω στη γραμμή. Ωστόσο και να γινόταν γκολ ο Παππάς είχε σταματήσει τη φάση λανθασμένα με φάουλ.
Ισοφάρισε ο Σάλπι!
Τελικά ο Σαλπιγγίδης πήρε… εκδίκηση για τη χαμένη ευκαιρία, καθώς στο 84' σκόραρε κι εξιλεώθηκε ισοφαρίζοντας για τον «δικέφαλο»!
Σε μια φάση που κοιμήθηκε όλη η «πράσινη» άμυνα, ο Στοχ έσπασε αριστέρα στον Λίνο, ο μπακ του ΠΑΟΚ σέντραρε συρτά, η μπάλα πέρασε από όλη την άμυνα κι ο Σαλπιγγίδης σκόραρε στο δεύτερο δοκάρι από κοντά προ κενής εστίας!
Αυτό το γκολ έμελλε να σφραγίσει το τελικό αποτέλεσμα, που βάζει «φωτιά» στα πλέι οφ, καθώς ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης έχουν από 4 βαθμούς, ενώ ο Ατρόμητος έχει 3!
ΣΚΟΡΕΡ: 20' Πέτριτς – 84' Σαλπιγγίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθήνας)
ΔΟΚΑΡΙ: 20' Σίλντενφελντ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 78' Πράνιτς – 89' Στοχ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες (81' Κλωναρίδης), Μπεργκ, Ζέκα, Καρέλης (62' Λαγός), Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Πέτριτς (55' Ατζαγκούν)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βούκιτς, Στοχ, Βίτορ, Λίνο (85' Τζαβέλλας), Λάζαρ (59' Σαλπιγγίδης), Κάτσε, Ινσαουράλδε, Αθανασιάδης, Νάτχο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου