Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Απάτες μέσω Facebook με θέμα “Prayers for Likes”

 troktiko






Οι χρήστες του Facebook, θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για μια απάτη που κυκλοφορεί στο κοινωνικό δίκτυο και προσπαθεί να τους πείσει να κάνουν «Like» σε μια σελίδα. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη απάτη προκαλεί έντονες οικογενειακές…

συναισθηματικές εκδηλώσεις.
Το μήνυμα που κυκλοφορεί στο Facebook διαθέτει την εικόνα ενός μωρού στο νοσοκομείο και ζητά «Likes» ως αντάλλαγμα για τις προσευχές για την ευημερία του παιδιού. Ένα «Like» ισούται με μια προσευχή, ενώ η κοινοποίηση με 100.
Η απάτη απλώς προσπαθεί να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα «Likes» και «Κοινοποιήσεις» για μια σελίδα στο Facebook, ελπίζοντας ότι οι άνθρωποι θα την προωθήσουν ακόμη περισσότερο.
Αυτό μπορεί να φαίνεται ως επί το πλείστου άκακο, αλλά η εικόνα που χρησιμοποιείται για την απάτη έχει κλαπεί από προσωπικό προφίλ στο Facebook και έχει χρησιμοποιηθεί χωρίς άδεια. Το άσχημο μέρος όλης αυτής της υπόθεσης είναι ότι ενώ η σελίδα γίνεται ευρέως γνωστή, οι γονείς είναι συνεχώς ταραγμένοι δεδομένου ότι το μωρό στην πραγματικότητα απεβίωσε δύο εβδομάδες μετά τη γέννησή του.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια απάτη χρησιμοποιεί την εικόνα ενός μωρού και είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι και η τελευταία. Ενώ μερικοί ισχυρίζονται ότι θα πρέπει να διατεθούν χρήματα για δωρεά, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι προσευχές είναι η μέθοδος βοήθειας.

Αυτή τη φορά, όμως, το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι η κλεμμένη φωτογραφία του μωρού χρησιμοποιείται χωρίς άδεια, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η λεπτή υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου