Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Όταν οι υποψήφιοι «δούλεψαν» το Facebook

 troktiko







Πριν από χρόνια έπρεπε ένας υποψήφιος να βάζει το επιτελείο του να τηλεφωνεί στους ψηφοφόρους για να πάρει ψήφους.
Εκείνη την περίοδο μάλιστα δεν χρειάζονταν μόνο τα τηλεφωνήματα από ένα γραφείο. Έπρεπε οι υποψήφιοι…


δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειάρχες να συγκεντρώνουν στα γραφεία τους ψηφοφόρους, ακόμη και να κάνουν εκδηλώσεις για να περάσουν τις θέσεις τους και να αναδείξουν το πρόγραμμά τους.
Μόνο που και τώρα εκδηλώσεις γίνονται, και sms στα κινητά τηλέφωνα πολιτών στέλνονται και επισκέψεις των υποψηφίων σε διάφορα κέντρα πραγματοποιούνται.
Όμως, στα χρόνια της τεχνολογίας και της ανάπτυξης του Διαδικτύου, οι σημερινοί υποψήφιοι έχουν ένα σημαντικό ατού. Τα social media.
Έτσι λοιπόν, δεκάδες συνδυασμοί, χιλιάδες υποψήφιοι ακόμη και πρωτοκλασάτες επιλογές και υποψηφιότητες, όπως αυτές που σας παρουσιάζουμε, έχουν επιλέξει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να περάσουν τις θέσεις τους.
Όπως βλέπετε, τα social media αποτέλεσαν ένα βασικό όπλο στον προεκλογικό αγώνα και στην αναζήτηση ψήφων τόσο για τους έχοντες όσο – κυρίως – για τους μη έχοντες. Άλλωστε, το Διαδίκτυο πάντα βοηθά στην αναγνωρισιμότητα (θετικά ή αρνητικά) όσων το επιλέγουν.
Οι περισσότεροι υποψήφιοι, ακόμη και η Ρένα Δούρου, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Γιάννης Μώραλης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, δημιούργησαν το προσωπικό τους προφίλ για να αναδεικνύουν τα θέματα που θέλουν.
Πολλοί πάντως ήταν και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που δημιούργησαν τη δική τους σελίδα για να δείξουν ότι είναι παρόντες στη μάχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Και φυσικά δε λέμε ότι οι υποψήφιοι που επιλέξαμε, δεν έκαναν αγώνα στο δρόμο, όμως, αναμφίβολα και το Διαδίκτυο έχει πια τη δυναμική του.
 troktiko
Το προφίλ που δημιούργησε η Ρένα Δούρου στο Facebook
 troktiko
Η σελίδα του Γιώργου Κουμουτσάκου
 troktiko
Ο Γιάννης Μώραλης ενημερώνει, μέσω της σελίδας του, για τις δράσεις του
 troktiko
Στο Facebook ως υποψήφιος και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
 troktiko

Φυσικά και στους μικρούς δήμους της χώρας, οι υποψήφιοι έκαναν σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτή τη φωτογραφία είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου