Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

"Ο αλκοολικός και ναρκομανής Ιησούς" του Τζέημς Φρέη

Σάλο έχει προκαλέσει η κυκλοφορία του νέου αμερικανικού μυθιστορήματος «The Final Testament Of The Holy Bible»Η τελική διαθήκη της Αγίας Γραφής») του Τζέημς Φρέη, στο οποίο εμφανίζει τον Ιησού αλκοολικό, ναρκομανή και αμφιφυλόφιλο...


 
Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί ο “αμφιλεγόμενος” συγγραφέας. Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων είχε προκαλέσει και η κυκλοφορία του προηγούμενου βιβλίου του το 2005 με τίτλο «Χίλια κομμάτια» το οποίο
αποτελεί μια αυτοβιογραφία του. Σε αυτή διηγείται πώς όχι μόνο ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά, αλλά και πως είχε οδηγηθεί στη φυλακή.
Έκπληκτοι όμως έμειναν οι αναγνώστες του όταν αργότερα ο συγγραφέας αποκάλυψε πώς όλα άνηκαν στη σφαίρα της φαντασίας του.
Το νέο του βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τη Μεγάλη Παρασκευή (άραγε τυχαίο;). Σε αυτό εξιστορείται αναλυτικά η δευτέρα παρουσία του Χριστού. Ο Ιησούς μένει σε εργατικές γειτονιές του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη του σήμερα, είναι αλκοολικός, ναρκομανής, αμφιφυλόφιλος και κάνει παρέα με πόρνες και υπόκοσμο.
Όπως αναφέρει ο πολυτάραχος συγγραφέας στην παρουσίαση του βιβλίου του: “Στόχος μου είναι να δημιουργηθεί μια μυθολογία, να πω μια ιστορία, να κάνω ένα έργο τέχνης που να κάνει “αίσθηση” σε ένα κόσμο που 2000 χρόνια πριν δε φανταζόταν καν ότι κάτι τέτοιο μπορούσε να συμβεί.”
“Το αν είμαι ικανός να κάνω κάτι τέτοιο θα το καθορίσουν οι αναγνώστες, ο χρόνος αλλά και η ίδια η ιστορία...”, συνεχίζει ο Φρέη.
Οι κριτικές πάνω στο βιβλίο διίστανται αφού κάποιοι αποκαλούν το Φρέη απατεώνα, ενώ άλλοι βρίσκουν συγκινητική την ιστορία του. Όσο για τη χριστιανική εκκλησία; Μάλλον δεν το έχει πάρει και τόσο “χαλαρά” το θέμα...
Το βιβλίο - “φωτιά” είναι διαθέσιμο σε περιορισμένα καταστήματα ενώ μπορεί κανείς να το βρει και στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου