Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Είναι αργά για θαύματα…

troktiko    Είναι αργά για θαύματα…
Λίγες ημέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα χρειαστεί κάτι σαν… θαύμα για να μην προκριθούν στα ημιτελικά του Champions … League η Σάλκε και η Ρεάλ Μαδρίτης. Η μεν πρώτη υποδέχεται την Ίντερ στη «Φέλτινς Αρένα» με το 5-2 να αποτελεί γερό θεμέλιο πρόκρισης, η δε δεύτερη
σκέφτεται ήδη τις τέσσερις μονομαχίες σε διάστημα 18 ημερών με την Μπαρτσελόνα, αφού το 4-0 του «Μπερναμπέου» επί της Τότεναμ τής δίνει αυτή την πολυτέλεια.
Σάλκε-Ίντερ
Η Σάλκε θέλει να ολοκληρώσει το θαύμα του Μιλάνου και «χτίζοντας» πάνω στο απίθανο 5-2 του «Μεάτσα» να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League θέτοντας εκτός μάχης την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ.
Η γερμανική ομάδα μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς από τη στιγμή που ο Ραλφ Ράνγκνικ ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία, με τελευταία το 1-0 επί της Βόλφσμπουργκ. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Φαρφάν, ενώ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αναμένεται να αγωνιστεί και πάλι στη θέση του μεσοαμυντικού. Οι πρωταθλητές Ευρώπης, που προέρχεται από νίκη με 2-0 επί της Κιέβο Βερόνα, θα κυνηγήσει μία ακόμη μεγάλη ανατροπή. Ο Λεονάρντο δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Κίβου, αλλά επανέρχεται ο Λούσιο.
Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στον διπλό τελικό του Κυπέλλου UEFA το 1997, με τη Σάλκε να νικά 1-0 στο Γκελζενκίρχεν (με σκόρερ τον Μαρκ Βίλμοτς στο 69’), την Ίντερ να επικρατεί με το ίδιο σκορ στον επαναληπτικό του «Μεάτσα» (με σκόρερ τον Ιβάν Ζαμοράνο στο 84’), αλλά τους Γερμανούς να κατακτούν το τρόπαιο με 4-1 στα πέναλτι. Την επόμενη σεζόν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στα προημιτελικά και η Ίντερ πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 2-1 χάρη σε γκολ του Ταρίμπο Γουέστ στην παράταση. Η Ίντερ, που δύσκολα θα γίνει η πρώτη ομάδα που κατακτά το τρόπαιο του Champions League διαδοχικές σεζόν, συμμετέχει για 11η φορά στα προημιτελικά μετρώντας 8 προκρίσεις, ενώ η Σάλκε είχε αποτύχει να προκριθεί στις δύο προηγούμενες απόπειρές της στα προημιτελικά (1958/59 και 2007/08). Οι «βασιλικοί μπλε», που φέτος έχουν τέσσερις επιτυχίες σε ισάριθμα ματς στην έδρα τους στο Champions League, μετρούν 3 νίκες και 2 ισοπαλίες ως γηπεδούχοι απέναντι σε ιταλικές ομάδες, ενώ οι «νερατζούρι» σε γερμανικό έδαφος έχουν 5 νίκες, 7 ισοπαλίες και 4 ήττες.
Στο όριο των καρτών για τη Σάλκε είναι οι Κλάας Γιαν Χούντελαρ και Μανουέλ Χουράδο, ενώ για την Ίντερ ο Τιάγκο Μότα. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα.
Τότεναμ-Ρεάλ Μαδρίτης
Πρόβα… Μπαρτσελόνα αποτελεί το παιχνίδι στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το 4-0 του «Μπερναμπέου» επιτρέπει στον Ζοσέ Μουρίνιο και τους παίκτες του να σκέφτονται από τώρα τις αναμετρήσεις με τους Καταλανούς, αρχικά το Σάββατο για την Primera Division κι εν συνεχεία στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Η Τότεναμ προέρχεται από νίκη με 3-2 επί της Στόουκ και θέλει να αποχαιρετήσει τη διοργάνωση με μία καλή εμφάνιση και νίκη. Ο Χάρι Ρέντναπ δεν υπολογίζει στη βοήθεια του τιμωρημένου Κράουτς, αλλά ετοιμοπόλεμος είναι ο Λένον, ο οποίος είχε αποσυρθεί από την ενδεκάδα των «σπιρουνιών» λόγω… αδιαθεσίας λίγο πριν τη σέντρα του πρώτου αγώνα. Η Ρεάλ, που έκανε επιβλητικό πέρασμα από το «Σαν Μαμές» απέναντι στην Μπιλμπάο με 3-0, θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο Πέπε και τους Ντιαρά, Γκάγκο και Λεόν, αλλά στην αποστολή επιστρέφει ο Μπενζεμά.
Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 1984/85 με τη Ρεάλ να κερδίζει 1-0 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» (με αυτογκόλ του Στιβ Πέριμαν στο 15’) και να προκρίνεται στους «4» μετά το 0-0 στη Μαδρίτη. Η «βασίλισσα» φτάνει για 27η φορά στους «8» ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά πρώτη μετά το 2003 κι έχει προκριθεί στα ημιτελικά 21 φορές. Η Τότεναμ μετρά δύο ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες ως γηπεδούχος απέναντι σε ισπανικές ομάδες.
Παίκτες στο όριο καρτών έχει μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης, συγκεκριμένα τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Σέρχιο Ράμος, Άνχελ Ντι Μαρία, Ρικάρντο Καρβάλιο και Ραούλ Αλμπιόλ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Νικόλα Ριτσόλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου