Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Πέντε δήμοι στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος

troktiko    Πέντε δήμοι στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος
Πέντε δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος δημιουργώντας τον πρώτο πυρήνα Ενεργειακά … Βιώσιμων Κοινοτήτων (Sustainable Energy Communities- SEC).
Το έγγραφο στρατηγικής πολιτικής City-SEC Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπέγραψαν σήμερα, στο δημοτικό θέατρο Νεάπολης, οι δήμαρχοι Έδεσσας, Καλαμαριάς, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά και Πυλαίας – Χορτιάτη.
Το έργο City-SEC έχει ως στόχο την παροχή τεχνικής υποστήριξης σε δήμους, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» και να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Το «Σύμφωνο των Δημάρχων» είναι μια πρωτοβουλία των δημάρχων της Ευρώπης να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων που έθεσε η Ε.Ε. για το 2020, μειώνοντας τις εκπομπές CO2 στις επικράτειες τους τουλάχιστον κατά 20%, μέσω της εφαρμογής Σχεδίων Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια στους τομείς της αρμοδιότητάς τους.
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 2.100 δήμοι, εκ των οποίων 50 από τη χώρα μας, συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία.
Σημειώνεται ότι εταίρος του έργου City-SEC είναι και το περιφερειακό ενεργειακό κέντρο κεντρικής Μακεδονίας/Αναπυξιακή ανώνυμη εταιρία ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου