Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Έρχεται η μείωση στα διόδια

troktiko    Έρχεται η μείωση στα διόδια
Τη μείωση της τιμής όλων των διοδίων κατά 25% – 30% για τρία χρόνια, αλλά και τη μείωση στα … υπό κατασκευή τμήματα κατά 50%, προτείνει το υπουργείο Υποδομών στις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε αυτοκινητοδρόμων.
ΟΙ υπουργοί Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, ανακοίνωσαν τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως εγγύηση για τη συνέχιση της δανειοδότησης των εταιριών, που κατασκευάζουν τα έργα, αλλά και τη δημιουργία μίας ειδικής εταιρείας του Δημοσίου, με κεφάλαιο την τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων από τα διόδια.
Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα χρησιμοποιηθεί και για τη μείωση του δημόσιου χρέους, δηλαδή, όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, από τα κεφάλαια αυτά μπορούν να εξαγοραστούν ομόλογα που λήγουν, είτε ομολόγα από την τραπεζική αγορά.
Με τις νέες τιμές η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη μετ’ επιστροφής μειώνεται στα 32 με 35 ευρώ, από 46,4 ευρώ που είναι σήμερα, η Αθήνα- Πάτρα-Πύργος στα 8,7 με 9 ευρώ από 12,4 ευρώ και η διαδρομή Αθήνα – Κόρινθος -Τριπόλη – Καλαμάτα στα 9,5 ευρώ από 12,8 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου