Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Πάοκ-Ολυμπιακός 1-0 (Vid)

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-0
Ο Γιώργος Γεωργιάδης σε σχηματισμό 4-3-3 έδωσε φανέλα βασικού στους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Σκόνδρας και αριστερά ο Τζαβέλλας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ινσαουράλδε και Βίτορ. Κάτσε και Κατσουράνης στη μεσαία γραμμή με τον Νάτχο σε ρόλο ελεύθερου. Στις πτέρυγες οι Σαλπιγγίδης και Στόχ και στην κορυφή της επίθεσης  ο Αθανασιάδης 




Ο Μίτσελ ξεκίνησε το ματς σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο  Σαλίνο, αριστερά ο Μπονγκ, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μανωλάς με τον Μαρκάνο. Στον άξονα οι Μανιάτης και Ντινγκά, στις πτέρυγες ο Φουστέρ με τον Κάμπελ. Επιτελικός χαφ πίσω από τον Βαλντές ήταν Τσόρι Ντομίνγκες.
Για μια σακούλα ψάρια που πετάχτηκαν στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Μάνταλος δεν ξεκίνησε το παιχνίδι μέχρι να αντικατασταθούν ή καθαριστούν οι πάγκοι. Ο ρέφερι από την Καβάλα οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια και χρειάστηκε να μπουν καθαρίστριες για να καθαρίσουν τα καθίσματα. Μάλιστα ο Ιβάν Σαββίδης με εντολή του για να ξεκινήσει το παιχνίδι ν’ αλλαχτούν οι πάγκοι. Δηλαδή να πάρει ο Ολυμπιακός τον πάγκο του ΠΑΟΚ για να ξεκινήσει το παιχνίδι. 
Έδωσε εγγυήσεις για την ομαλή διεξαγωγή 
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ βρέθηκε και πάλι στον αγωνιστικό χώρο μαζί με την διοίκηση του Ολυμπιακού παρουσία του Σταύρου Μάνταλου δίνοντας τις διαβεβαιώσεις πως: «Εγγυώμαι την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα». Ο ρέφερι από την Καβάλα ενημέρωσε την πλευρά του ΠΑΟΚ πως αν συμβεί το παραμικρό πρόβλημα θα διακόψει οριστικά το παιχνίδι. 
Μπουνιές, κλοτσιές 
Μετά από 75λεπτά ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Ιβάν Σαββίδη να κάθεται δίπλα στον πάγκο του ΠΑΟΚ και όχι στην σουίτα. Το παιχνίδι πάντως δεν ξεκίνησε καλά, με τον Σαλίνο στο 3ο λεπτό να πετάει ένα αντικείμενο στην κερκίδα, με τον Μάνταλο και τους βοηθούς του να μην δείχνουν την κόκκινη κάρτα στον Πορτογάλο αμυντικό. Στη συνέχεια είχαμε συμπλοκές μεταξύ των παικτών με τον ρέφερι από την Καβάλα να μην παίρνει τον έλεγχο του αγώνα στα χέρια του.
Για ρατσιστική επίθεση κάνει λόγο ο Ολυμπιακός 
Από τον πάγκο του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον 4ο τον Δημήτρη Στυλιάρα καθώς ο Σαλίνο, όπως υποστήριξαν, έπεσε θέμα ρατσιστικής επίθεσης. Στον Πορτογάλο αμυντικό πετάχτηκε μια μπανάνα και αυτός ήταν ο λόγος της έκρηξης και της αντίδρασης του Σαλίνο.   
Ευάλωτος αμυντικά
Ο Δικέφαλος πίεσε την άμυνα του Ολυμπιακού που έδειχνε ευάλωτη με τον Μέγιερι να μην είναι ιδιαίτερα σταθερός στις αποκρούσεις, αλλά και με την μπάλα κάτω. Οι γηπεδούχοι που έβαλαν ταχύτητα στο παιχνίδι δημιούργησαν πολλά ρήγματα στην άμυνα των «ερυθρόλευκων» από τις πτέρυγες. Μάλιστα στο 8' μετά από  σέντρα του Στοχ, ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά, όμως κόντραρε πάνω στον Μανωλά, καταλήγοντας κόρνερ.
Ανέβασε τα ποσοστά του 
Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ που βελτίωσαν τα ποσοστά τους στο κέντρο άρχισαν να βγάζουν φάσεις αξιώσεων όπως αυτή στο 23'. Μετά από κάθετη πάσα του Ντομίνγκες προς τον Κάμπελ ο Ινσαουράλδε με τα πόδια σταμάτησε την φάση πριν βγει τετ α τετ με τον Γλύκο. Ενώ στο 25’  ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Ντομίγκες με τον Μάνταλο που ήταν κοντά στην φάση συνέχισε το παιχνίδι.
Απείλησε με Στοχ 
Μετά το ανέβασμα του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ, με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, έγινε πιο κινητικός με τον Στοχ στο 36’ να πιάνει ένα ξερό σουτ και την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μέγιερι.  Στο 43’ άλλη μια ευκαιρία με τον Στοχ να σουτάρει και τον Μέγιερι να πέφτει στην γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ με δυσκολία. 
Προβλήματα ο Ολυμπιακός
Ο Δικέφαλος με την διπλή ζώνη άμυνας δεν είχε κάποιο πρόβλημα με τον Βαλντέζ να γυρίζει πολλές φορές στη μεσαία γραμμή για να ζητήσει μπάλα. Πλην του Ντομίγκενς που έκανε όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού δεν είχε βοήθειες, με αποτέλεσμα ο Αργεντινός να φαίνεται πολύ μόνος στο κέντρο.
Άπιαστη κεφαλιά του Κλάους
Στο ξεκίνημα της επανάληψης στο 47’ ο ΠΑΟΚ έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού ανοίγοντας το σκορ με τον Αθανασιάδη. Ο Τζαβέλλας με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον διεθνή επιθετικό του Δικέφαλου που νίκη στον αέρα τον Μανωλά, αλλά και τον Μέγιερι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.  
Εκτός από το γκολ του Κλάους η συνέχεια είχε πολύ ξύλο, αλλά και κάρτες αυτή την φορά. Πάντως ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ο Μίτσελ αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα βάζοντας στον αγώνα τους Σαβιόλα και Μασάντο. Ο ΠΑΟΚ μετά την αλλαγή του Κατσουρανη δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο του αγώνα, όμως όχι το καθαρό μυαλό. 
Το παιχνίδι στο τέλος ξέφυγε από κάθε λογική. Δύο παίκτης της Εθνικής οι Κατσουράνης και Μανιάτης κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια. Οι πάγκοι των δύο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και επικράτησε πανδαιμόνιο. Ο Μάνταλος αφού έληξε η σύρραξη σωστά απέβαλε τους δύο ποδοσφαιριστές. Τσαμπουκάδες είχαμε και στην φυσούνα, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννη Βρέτζο να διαμαρτύρεται έντονα στο Ζήση Βρύζα για την κατάσταση που επικρατούσε στο ταρτάν του γηπέδου.     
MAN OF THE MATCH: Γκολ στο Καραϊσκάκη, γκολ στην Τούμπα. Ο Στέφανος Αθανασιάδης ήταν ο παίκτης που έδωσε την πρόκριση στον τελικό μετά από 11χρόνια στον ΠΑΟΚ. Όμως ο Αθανασιάδης δεν θα παίξει στον τελικό καθώς δέχθηκε κίτρινη κάρτα.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ολυμπιακός συνέχισε τις χαμηλές πτήσεις χάνοντας την πρόκριση με μια κακή εμφάνιση για τον τελικό στις 26 Απριλίου στο ΟΑΚΑ. Μεγάλη είναι η ευθύνη του Μίτσελ για την ομάδα που παρουσίασε. Φυσικά ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να κάνουμε και στα πρωτοπαλίκαρα του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Μαγκιές, τσαμπουκάδες και από μπάλα τίποτα      
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ψάχνουμε αλλά δεν βρίσκουμε ΚΑΝΕΝΑΝ που να είναι ήρεμος, που να τον ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο.
Η ΓΚΑΦΑ: Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. Συνοπτικά, από τα ψάρια, κάποιοι το λένε καζούρα, όμως αυτό είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να ξεκινήσει με καθυστέρηση 75λεπτών. Από τα χιλιάδες καπνογόνα, από τις μπουνιές τις κλοτσιές, και τα νεύρα. Πάντως ποδόσφαιρο σήμερα δεν είδε κανείς αυτό είναι το μόνο σίγουρο.    
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μάνταλος πριν ξεκινήσει το παιχνίδι στην Τούμπα το έχασε με όσα έγιναν πριν το ματς. Ωστόσο δεν έβγαλε κίτρινες και κόκκινες όταν έπρεπε με αποτέλεσμα το ματς να κρέμεται σε μια κλωστή. Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για 3 περιπτώσεις πέναλτι: στο 5' για μαρκάρισμα του Σκόνδρα στον Φουστέρ, στο 25' για εκείνο του Τζαβέλλα στον Τσόρι Ντομίνγκες και στο 27' για χτύπημα του Τζαβέλλα στον Βαλντές. 
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ πέρασε στον τελικό μετά από 11 χρόνια σ’ ένα παιχνίδι που δεν θες να το θυμάσαι με ΤΙΠΟΤΑ. Το γκολ του Αθανασιάδη ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι με τον Δικέφαλο του Βορρά να μην έχει στον τελικό τρεις παίκτες Κατσουράνη, Νάτχο και Σαλπιγγίδη. 
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας(76’ Λίνο), Κατσουράνης(67’ Λάζαρ), Κάτσε, Νάτχο, Σαλπιγγίδης Αθανασιάδης, Στοχ.
Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μαρκάνο, Μανωλάς, Σαλίνο(70’Μασάντο), Μπονγκ, Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ, Φουστέρ(70’ Σαβιόλα), Ντομίνγκεζ,,Βαλντεζ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου