Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

«Καμπάνα» μίας αγωνιστικής στην ΑΕΚ


 

Για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Ατρόμητο

Με ποινή έδρας για μία αγωνιστική και 31.000 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε η ΑΕΚ από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, με αφορμή τη συμπεριφορά των οπαδών της μέσα και έξω από το ΟΑΚΑ στον αγώνα της περασμένης Κυριακής με τον Ατρόμητο. Την τελευταία αγωνιστική με τον Ηρακλή εκτίει την ποινή της η Ένωση, ενώ στα πλέι οφ θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της.

Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 31.000 ευρώ πρόστιμο, με τα επεισόδια να χαρακτηρίζονται «εκτεταμένα» από την πειθαρχική επιτροπή, συμφωνώντας έτσι με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα που με την πειθαρχική δίωξη που είχε ασκήσει είχε την ίδια άποψη. Θυμίζουμε πως η ΑΕΚ ήταν υπότροπη μονάχα για "ευρείας κλίμακας" επεισόδια και όχι για "εκτεταμένα".

Μάλιστα, η απόφαση για τον «δικέφαλο» εξεδόθη κατά πλειοψηφία (2-1), καθώς το ένα μέλος της επιτροπής πρότεινε να μην ληφθεί υπόψη η έκθεση της αστυνομίας και συνεπώς να μην επιβληθεί ποινή έδρας στην ΑΕΚ. Αυτό ίσως βοηθήσει την Ένωση στην έφεση που πρόκειται να ασκήσει ώστε να μειώσει την ποινή.

Το θετικό για τους «κιτρινόμαυρους» είναι ότι στα ματς των πλέι οφ θα έχουν τον κόσμο στον πλευρό τους, καθώς η ποινή τους θα εκτιθεί στο παιχνίδι με τον Ηρακλή για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής για τα παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ την ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές και χρηματική ποινή 31.000 ευρώ.

Β) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 3.100 ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή 2.000 ευρώ.

Δ) ΠΑΕ Κέρκυρα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 2.100 ευρώ.

Ε) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 2.500 ευρώ.

ΣΤ) ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 2.500 ευρώ.

Ζ) ΠΑΕ Πανσερραϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή 1000 ευρώ.

Η) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου