Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Μειώνει το κόστος και θέσεις εργασίας η Forthnet





Μία ακόμα εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά ανακοίνωσε την επιβολή μέτρων περιορισμού και σταθεροποίησης του κόστους λειτουργίας της προκειμένου να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση. Πρόκειται για τη Forthnet, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται διά στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της, Πάνου Παπαδόπουλου, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι: “Η φιλοδοξία μου στην παρούσα φάση είναι να συνεχιστεί η πορεία ανάπτυξης της Forthnet, λαμβάνοντας περισσότερες πρωτοβουλίες για τη μείωση και σταθεροποίηση του κόστους. H συγκεκριμένη πορεία ανάπτυξης θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί”.
 
Στις 15 Μαρτίου, η Forthnet δήλωσε ότι οι ζημιές της υπερδιπλασιάστηκαν το 2010 φτάνοντας τα €86,8 εκατ. ευρώ και μάλιστα ήταν η έκτη συνεχή χρονιά κατά την οποία η εταιρεία εμφάνισε ζημίες μετά τις επενδύσεις της στο δίκτυο οπτικών ινών και στις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης. Τα έσοδα του Ομίλου έφτασαν τα €409,8 εκατ. από €377 εκατ. με 100.000 νοικοκυριά να αποκτούν συνδρομή στις τηλεπικοινωνιακές και τηλεοπτικές υπηρεσίες της εταιρείας. www.neo2.gr   ( Λεπτομέρειες σχετικά με τη μείωση του κόστους, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών θέσεων εργασίας, αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα Μαΐου, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.)
Όσον αφορά για το πότε η εταιρεία θα επιστρέψει στην κερδοφορία, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι με την παρούσα οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι δύσκολο να προβλέψει πότε θα συμβεί αυτό. Συμπληρώνοντας, σημείωσε ότι η Forthnet έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο κομμάτι των επενδύσεων της σε υποδομές, καθώς και την εξαγορά της NetMed NV (Nova) το 2008 για €490 εκατ.
 
“Έχουμε ολοκληρώσει τις περισσότερες από τις βασικές δαπάνες που χρειαζόμασταν μέχρι σήμερα”, είπε o κ. Παπαδόπουλος. “Με βάση όσα έχουμε δει τον τελευταίο χρόνο, είμαστε σε καλή θέση στην αγορά έτσι ώστε να κερδίσουμε όσα περισσότερα μπορούμε τόσο όσον αφορά στην ανάπτυξη όσο και σε πελατειακή βάση για να εκμεταλλευτούμε όλες αυτές τις επενδύσεις.
 
H Forthnet βρίσκεται σε συζητήσεις με τις δανείστριες τράπεζες με στόχο την αναχρηματοδότηση μελλοντικών οφειλών της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ζητά ομολογιακά δάνεια ύψους €100 εκατ., έτσι ώστε να αποπληρώσει οφειλές δόσεων κεφαλαίου ύψους €90 εκατ. που λήγουν το 2011 και το 2012. Η αποπληρωμή των νέων ομολογιακών δανείων θα αρχίσει το 2013 και θα επεκταθεί το 2017, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη μείωση του κόστους, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών θέσεων εργασίας, αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα Μαΐου, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.
 
Tέλος, όσον αφορά πιθανές συνεργασίες με άλλους παρόχους, μετά το ναυάγιο με τη hellas online τον περασμένο Νοέμβριο, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ανοιχτός σε οτιδήποτε μπορεί να προσδώσει πρόσθετη αξία στους μετόχους της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου