Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Οι Έλληνες δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμη τα Windows XP

 
troktiko    Οι Έλληνες δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμη τα Windows XP
H Microsoft καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες τον τελευταίο χρόνο, να «πείσει» τους πελάτες της να εγκαταλείψουν τα παλαιότερα λειτουργικά της … συστήματα και να μεταβούν στην νέα της πλατφόρμα τα Windows 7. Συγκεκριμένα οι προσπάθειες στρέφονται προς τους χρήστες των Windows XP, του πιο επιτυχημένου λειτουργικού συστήματος της εταιρίας. Οι έλληνες χρήστες, όμως δεν φαίνονται να


συγκινούνται ιδιαίτερα. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, το 40% των χρηστών στην Ελλάδα χρησιμοποιούν ακόμη τα XP. Το ποσοστό των 7, από την άλλη φτάνει στο 36%. Αν λάβουμε όμως υπόψη το γεγονός ότι τα XP φέτος κλείνουν τα 10 χρόνια το ποσοστό 40% δείχνει τεράστιο, μιας και μιλάμε για έναν τομέα όπου οι εξελίξεις τρέχουν ταχύτατα.
Κατά πάσα πιθανότητα βέβαια η Microsoft, κάθε άλλο παρά λυπημένη θα πρέπει να είναι καθώς τα Windows 7 τον Μάρτιο του 2010 κατείχαν το 15% της αγοράς. Έχουν σημειώσει δηλαδή μέσα σε 1 χρόνο αύξηση πάνω από 20%!
Τα Windows Vista, καταλαμβάνουν ένα ποσοστό της τάξης του 20%.
Μόλις το 2,60% της ελληνικής αγοράς καταφέρνει να έχει κερδίσει η Apple με το MacOSX, το λειτουργικό σύστημα των υπολογιστών της. Τέλος το ελεύθερο λογισμικό, με τις διάφορες διανομές του Linux, βρίσκεται στο 1% των υπολογιστών στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου