Τρίτη 15 Απριλίου 2014

«Αγώνας ενάντια στο σχεδιαζόμενο ξεπούλημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης»

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος (ΟΛΘ) προκήρυξαν για  Μεγάλη Τετάρτη, στάση εργασίας, από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Με σημερινή ανακοίνωσή τους δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν με ενότητα «τον αγώνα ενάντια στο σχεδιαζόμενο ξεπούλημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με όλα τα μέσα, νομικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά».





Οι εργαζόμενοι, που θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για το θέμα, στη μία το μεσημέρι, καταγγέλλουν το ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση ότι επέφεραν «ακόμη ένα πλήγμα στο κύρος των κοινοβουλευτικών θεσμών και τη δημοκρατία», αφού «πραξικοπηματικά βγήκε στον αέρα η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη πώληση του λιμένος».

Όπως επισημαίνουν, το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση δεν πτοήθηκαν «από την αντίθεση των βουλευτών όλων των κομμάτων στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, των αυτοδιοικητικών φορέων, της Περιφέρειας, του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων δήμων [...], καθώς και από την αντίθεση του συνόλου σχεδόν των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης».

Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοίνωσε χτες «την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη διάθεση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της 'Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε', που έχει το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης του λιμένα έως το 2051».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου