Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Νοσοκόμα άλλαζε τη μορφίνη με αλατούχο διάλυμα


Νοσοκόμα άλλαζε τη μορφίνη με αλατούχο διάλυμα


Έκλεβε αναλγητικά και έθετε σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών



Μια νοσοκόμα από το Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγορείται, ότι έκλεβε μορφίνη από το νοσοκομείο όπου εργαζόταν και γέμιζε τις σύριγγες με νερό για να κρύβει τα «ίχνη» της.


Η 35χρονη Kelly Schwartz βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές κατηγορίες ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στις ΗΠΑ, καθώς φέρεται να έκλεβε για μεγάλο διάστημα μορφίνη και παρόμοια αναλγητικά από το νοσοκομείο Evergreen Health Medical Center στο Kirkland.

Η νοσοκόμα γέμιζε στη συνέχεια τις σύριγγες με αλατούχο διάλυμα και τις τοποθετούσε στην ίδια θέση, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών, καθώς οι γιατροί αύξαναν τη δόση που τους χορηγούσαν όταν διαπίστωναν ότι τα «παυσίπονα» δεν βοηθούσαν στη μείωση του πόνου τους.

Η 35χρονη γυναίκα εργαζόταν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας seattlepi.com, από τον Αύγουστο του 2009, φροντίζοντας ασθενείς που ανάρρωναν από καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά και χειρουργικές επεμβάσεις.

Ένας βοηθός φαρμακείου στο νοσοκομείο παρατήρησε το 2012 ότι τα πώματα στις σύριγγες ήταν κάπως πιο χαλαρά απ’ ό,τι θα έπρεπε. Χάρη στην παρατηρητικότητά του οι ιθύνοντες του νοσοκομείου διέταξαν περαιτέρω έρευνες, οι οποίες αποκάλυψαν το «μυστικό»: Τα επίπεδα μορφίνης στις σύριγγες αποδείχτηκε ότι ήταν «ελάχιστα ανιχνεύσιμα».

Μετά από εσωτερική έρευνα στο νοσοκομείο, όλοι οι δρόμοι «έδειχναν» προς τη συγκεκριμένη νοσοκόμα, η οποία κατηγορήθηκε για κλοπή.

Το Seattle PI αναφέρει ότι η ίδια παραδέχτηκε την ενοχή της και αποκάλυψε ότι είχε εθιστεί στα συνταγογραφούμενα παυσίπονα μετά από έναν τραυματισμό που είχε στη μέση της το 2009. Έτσι αποφάσισε να κλέβει τα φάρμακα από τους ασθενείς της.

Συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στο σπίτι της. Αφέθηκε ελεύθερη με την καταβολή εγγύησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου