Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Τσεκάρουν εισιτήρια πρόκρισης

troktiko    Τσεκάρουν εισιτήρια πρόκρισης
Οι δύο πρώτες ομάδες της ημιτελικής φάσης του Champions League θα αναδειχθούν το βράδυ της Τρίτης. Τον πρώτο λόγο … έχει η Μαν. Γιουνάιτεντ υποδεχόμενη την Τσέλσι με προίκα το 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Σαφές προβάδισμα για την Μπαρτσελόνα που κάνει πρόβα για το «κλάσικο» στο
Ντόνετσκ απέναντι στη Σαχτάρ μετά το 5-1 της Βαρκελώνης.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι 21:45
Με σαφές προβάδισμα που της δίνει το γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ πριν από έξι ημέρες στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (1-0), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί την Τσέλσι στο «Ολντ Τράφορντ».
Οι γηπεδούχοι μετά το άνετο 2-0 επί της Φούλαμ το Σάββατο εξακολουθούν να οδηγούν την κούρσα στην Premiership με αέρα επτά βαθμών από τη δεύτερη Άρσεναλ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού, αφού και ο Ράφαελ ξεπερνά τις ενοχλήσεις που τον οδήγησαν πρόωρα στον πάγκο στον πρώτο αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι νίκησαν το Σάββατο 1-0 τη Γουίγκαν και σκαρφάλωσαν στην τρίτη θέση. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν υπολογίζει και πάλι στον Νταβίντ Λουίς, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.
Πέρα από την επικράτηση της Μαν. Γιουνάιτεντ στον τελικό του 2008 στα πέναλτι, οι δύο ομάδες έχουν… βαρεθεί να αναμετρώνται σε όλες τις διοργανώσεις. Η Γιουνάιτεντ μετρά 68 νίκες έναντι 44 της Τσέλσι, ενώ 44 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα σε όλες τις διοργανώσεις. Ως γηπεδούχοι οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν 33 νίκες έναντι 19 των «μπλε» και 24 ματς δεν είχαν νικητή. Στα χρόνια του Champions League μόλις δύο ομάδες έχουν προκριθεί σε νοκ άουτ φάση έχοντας χάσει στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους, ο Άγιαξ το 1996 κόντρα στον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά και φέτος η Ίντερ απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου στη φάση των «32».
Μόνο η Τσέλσι έχει παίκτες στο όριο των καρτών, συγκεκριμένα τους Φερνάντο Τόρες, Ραμίρες, Γιούρι Ζιρκόφ και Τζον Όμπι Μίκελ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Πορτογάλος Ολεγκάριο Μπενκερένσα.
Η ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το νικητή του Σάλκε-Ίντερ (5-2), στις 26 Απριλίου εκτός έδρας και στις 4 Μαΐου στην Αγγλία.
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπαρτσελόνα 21:45
Έτοιμη να σφραγίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League είναι η Μπαρτσελόνα, που φιλοξενείται στην «Ντόνμπας Αρένα» από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ με την ασφάλεια που της δίνει το 5-1 από τον πρώτο αγώνα στο «Καμπ Νου».
Οι Καταλανοί προέρχονται από νίκη με 3-1 επί της Αλμερία και ο Πεπ Γκουαρντιόλα είχε την ευκαιρία να δώσει ανάσες σε αρκετούς παίκτες του εν όψει και του ντέρμπι του Σαββάτου με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Πουγιόλ, Αμπιντάλ και Μπόγιαν (οι δύο τελευταίοι ως το τέλος της σεζόν), καθώς και ο τιμωρημένος Ινιέστα. Η Σαχτάρ προέρχεται από την πρώτη της ήττα στο νέο της γήπεδο, 1-0 από την Ομπολόν, ωστόσο διατηρεί διαφορά έντεκα βαθμών από τη δεύτερη Ντιναμό Κιέβου έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Ραζβάν Ρατ και τον τιμωρημένο Ολεξέι Κούτσερ, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Ντάριο Σρνα και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.
Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες οκτώ φορές στο παρελθόν, με τους Καταλανούς να μετρούν πέντε νίκες έναντι δύο των Ουκρανών, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο. Η πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους ήταν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ του 2009, όταν οι «μπλαουγκράνα» είχαν επικρατήσει 1-0 στην παράταση με γκολ του Πέδρο (115’). Μόλις τέσσερις ομάδες έχουν καταφέρει να ανατρέψουν ήττα με τέσσερα γκολ και να προκριθούν στην ιστορία των διοργανώσεων της UEFA.
Η Σαχτάρ, που μετρά μόλις μία ήττα σε όλες τις διοργανώσεις στην «Ντόνμπας Αρένα» από το Σεπτέμβριο του 2009, έχει μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε ουκρανικές ομάδες. Η Μπαρτσελόνα, που έχει πανηγυρίσει πρόκριση στις 10 από τις 12 συμμετοχές της στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, μετρά 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες.
Μόνο η Σαχτάρ έχει παίκτες στο όριο των καρτών, συγκεκριμένα τους Ολεξέι Γκάι, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, Λουίς Αντριάνο Χένρικ Μκιταριάν, Ντάριο Σρνα και Γιάροσλαβ Ρακίτσκι. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Φλόριαν Μέιερ.
Η ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το νικητή του Τότεναμ-Ρεάλ Μαδρίτης (0-4), με το πρώτο ματς να διεξάγεται σε Μαδρίτη ή Λονδίνο στις 27 Απριλίου και τον επαναληπτικό σε Βαρκελώνη ή Ντόνετσκ στις 3 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου