Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Τα σκουπίδια πνίγουν τη Φιλοσοφική

image
Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Αθηνών αποφάσισε τη συμβολική αναστολή της λειτουργίας της σχολής λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης παροχής υπηρεσιών καθαριότητας. Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού

 Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, περιέγραψε δήλωσε στο MEGA, εικόνες ντροπής με σωρούς σκουπιδιών στο χώρο τις σχολής και βρώμικες τουαλέτες. Όπως είπε, η σύμβαση εργολάβου καθαριότητας έληξε, η αρμόδια αρχή απέρριψε τον ανοιχτό διαγωνισμό που έγινε και μέχρι να γίνει νέος διαγωνισμός, δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για το πως θα καθαριστούν οι χώροι της σχολής στο μεσοδιάστημα.
Ο κ. Πελεγρίνης, διευκρίνισε πως το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για να καθαριστεί το Πανεπιστήμιο. «Εάν εγώ πάω και πληρώσω την άλλη μέρα θα πάω φυλακή», δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα διευκρίνισε πως η ευθύνη για την κατάσταση, δεν είναι του Πρύτανη, ή του πανεπιστημίου, αλλά αποτελεί συνέπεια των αγκυλώσεων του κράτους. Ο κ. Πελεγρίνης, όπως είπε έχει ήδη συναντηθεί με το θέμα με τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου