Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Σοκάρουν τα στοιχεία στη Πάτρα – 8 στα 10 άτομα δεν αγοράζουν τροφή για να πληρώσουν τις τράπεζες!


 troktikoΑνθρώπινα δράματα κρύβονται καθημερινά πίσω από τον περιβόητο διακανονισμό που καλούνται να κάνουν με τις…τράπεζες πατρινοί δανειολήπτες προκειμένου να εξοφλήσουν το χρέος τους και να μην βγει στο σφυρί το σπίτι τους.


Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία 8 στους 10 που καλούνται να υπογράψουν τον διακανονισμό που τους προτείνεται αναγκάζονται να στερούνται ακόμα και την τροφή ή να υποσιτίζουν τα παιδιά τους καθώς τα χρήματα που τους απομένουν μηνιαίως δεν φτάνουν για την κάλυψη των αναγκών τους.
Παράλληλα όπως αποκάλυψε μιλώντας στους patrastimes.gr ο υπεύθυνος του γραφείου της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα κ. Νικολαδάκης, οι τράπεζες πλέον ζητούν από οφειλέτες και στην Πάτρα, να εμπλέξουν στον διακανονισμό που κάνουν, τα παιδιά τους, ακόμα και τα εγγόνια τους, οδηγώντας ολόκληρες γενιές οικογενειών στην ομηρία.
Σύμφωνα πάντα με το τοπικό γραφείο της ΕΚΠΟΙΖΩ η νέα συνταγή που θα τεθεί σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα από τις τράπεζες, είναι η μετατροπή του δανείου που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν οι δανειολήπτες –και στην περιοχή σε «λίζινγκ» – με αποτέλεσμα σε βάθος εξήντα χρόνων το σπίτι που απέκτησαν με τόσο κόπο, να το νοικιάζουν από την τράπεζα και όποτε μπορέσουν να το αποπληρώσουν ουσιαστικά να είναι ένα «χρέπι» το οποίο δεν θα έχει καμία αντικειμενική αξία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου