Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Το «τρίγωνο των Βερμούδων» στον ανασχηματισμό - Ποια ονόματα παίζουν δυνατά

Το «τρίγωνο των Βερμούδων» στον ανασχηματισμό - Ποια ονόματα παίζουν δυνατά
Η επίλυση της εξίσωσης για την κάλυψη των θέσεων του υπουργού Οικονομικών, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του νέου επιτρόπου στην Κομισιόν αναμένεται να κρίνει στην ουσία τον ανασχηματισμό και τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες.


Ο Γ. Στουρνάρας θεωρείται πιθανό να μετακινηθεί στη θέση του διοικητή της ΤτΕ, ωστόσο ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να παραμείνει επικεφαλής της τράπεζας ο Γ. Προβόπουλος
Τα βλέμματα εστιάζονται στο τρίγωνο με την κάλυψη των θέσεων του υπουργού Οικονομικών, του διοικητή της ΤτΕ και του Eλληνα επιτρόπου στην κοινότητα, καθώς από τα πρόσωπα που θα αναλάβουν αυτούς τους ρόλους θα κριθούν εν πολλοίς τόσο η πολιτική ουσία του ανασχηματισμού που ήδη συζητείται στο ανώτατο επίπεδο, όσο και η διατήρηση ενδοκυβερνητικών ισορροπιών.
Οπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής», οι Σαμαράς και Βενιζέλος επιδιώκουν τη διαμόρφωση μιας σαφώς πιο φιλολαϊκής πολιτικής. Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το σχήμα με τον κ. Παπασταύρο να τοποθετείται στο υπουργείο Οικονομικών (είτε ως αναπληρωτής με υπουργό τον ίδιο τον Σαμαρά) και ο Στουρνάρας να μετακινηθεί στη διοίκηση της ΤτΕ.
Κατά τα άλλα, σύμφωνα με πληροφορίες από το «Βήμα της Κυριακής», υπάρχουν εισηγήσεις για είσοδο στην κυβέρνηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου και του Γιώργου Κουμουτσάκου, ωστόσο θεωρείται δύσκολο, καθώς διατυπώνονται ενστάσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Έτσι, όπως όλα δείχνουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα παραμείνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ εκτός υπουργικού συμβουλίου φαίνεται πως μένει ο Κωστής Χατζηδάκης, όπως και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος έχει δηλώσει πως για προσωπικούς λόγους δεν επιθυμεί να αναλάβει μια θέση το επόμενο διάστημα.
Υπό μετακίνηση φέρεται ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με τον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη. Θετικό φαίνεται να είναι το πρόσημο για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο και για τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Πιθανή είναι η αναβάθμιση για τον υφυπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί σε παραγωγικό υπουργείο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.
Στην κυβέρνηση αναμένεται να εισέλθουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αννα Ασημακοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου