Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Gay parade στην Κύπρο: «Πουστάρω γιατί γουστάρω»

 troktiko





Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι και λοιποί πολίτες της ΕΕ έλαβαν μέρος σήμερα στη πρώτη «Παρέλαση Υπερηφάνειας» που πραγματοποίησε η ΛΟΑΤ κοινότητα της Κύπρου (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανσέξουαλ). Κεντρικό…

σύνθημα της παρέλασης ήταν “Ίσα δικαιώματα στην αγάπη”.
Παρούσα στην παρέλαση και η Άννα Βίσση η οποία δήλωσε πως σέβεσαι τον άνθρωπο για τις αρχές του και όχι για τον τρόπο που διαλέγει να αγαπά και πρόσθεσε πως έτσι κι αλλιώς το μυαλό μας είναι το πιο δυνατό σημείο.
 troktiko
Από την πλευρά του ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης είπε ότι η Κομισιόν είναι υπέρ του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά της μισαλλοδοξίας και πως διάκριση δεν ταιριάζει στην σύγχρονη Ευρώπη.
Εκπρόσωποι των κομμάτων εξέφρασαν την συμπαράστασή τους προς τους συγκεντρωθέντες αναφέροντας την ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση του Συμφώνου Διαβίωσης από την Ολομέλεια της Βουλής.

Έξω από το κτίριο της Βουλής πραγματοποιήθηκε αντι-εκδήλωση από μέλη χριστιανικών οργανώσεων και υπήρξαν κάποια μικροεπεισόδια με την αστυνομία η οποία απέκλεισε τους δρόμους ώστε οι συμμετέχοντες στις δύο εκδηλώσεις δεν έρθουν σε επαφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου